Uskolet

Skoleelev holder 46-årig far hjemme fra national debat

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Malthe, der går i 2. klasse, nægtede forleden sin 46-årige far, der er journalist og foredragsholder, at deltage i den nationale debat.

»Det må jeg være i min gode ret til«, kommenterer Malthe, der er parat til at gå langt for at få sine rettigheder afprøvet.

»Han var da sikkert halvirriteret over, at han ikke måtte debattere en enkelt dag. Men jeg tror faktisk ikke, det skader at lade dem mærke, at man har nogle værdier. Og som den her sag har udviklet sig, ser jeg ikke den nationale debat som noget, der på nogen måde kan gavne min far«, siger drengen, der ikke vil blande sig i, hvad andre foretager sig:

»Folk må debattere, så meget de har lyst til, og kalde hinanden, hvad pokker de vil, jeg er fuldkommen ligeglad. Her syntes jeg bare, at min far kunne have godt af en dags pause, stille og roligt. Så fik vi kigget lidt på nogle Pokémoner og prøvet et par af de andre spil, han hele tiden foreslår, at vi skal spille sammen«.

Skoleelevens beslutning har medført heftige reaktioner på de sociale medier. Mange har anklaget Malthe for at tage sin far som gidsel i en politisk kamp.