Nye ansigter om forhandlingsbordet

Når lærernes forhandlere mødes med KL for at forhandle en ny overenskomst i 2018, er der nye ansigter på lærernes hold.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

OK 18: 
»Vi kan ikke leve med, at der ikke sker noget på arbejdstid« 

Lærerne tegner overenskomst med KL gennem Lærernes Centralorganisation. Siden 2002 har Mariann Skovgaard været sekretariatschef i Lærernes Centralorganisation og dermed flankeret Anders Bondo ved forhandlingsbordet. Hun stopper 1. september og bliver afløst af nuværende vicesekretariatschef Henrik Højrup. Han har blandt andet tidligere været konsulent i KL's lønafdeling og juridisk konsulent hos Ansatte Tandlægers Organisation. Siden 2011 har han været vicesekretariatschef i fællessekretariatet for Lærernes Centralorganisation og forhandlingsorganisationen for ansatte på det statslige område. Når han tiltræder som sekretariatschef, bliver han en af de helt centrale personer i lærernes forhandlinger om en ny overenskomst i 2018.

Men også Lærerforeningen stiller med medarbejdere ved overenskomstforhandlinger. Og i DLF's forhandlingsafdeling er der ligeledes sket en række udskiftninger siden Overenskomst 2015. Forhandlingschef Palle Rom er blevet erstattet af Jenny Bøving Arendt, der i forvejen var chef for kommunikation og analyse. Palle Rom er flyttet til en stilling i Lærernes Centralorganisation.

I forhandlingsafdelingen er der desuden udnævnt to nye daglige ledere: Andreas Bang og Sine Dreyer. Da flere konsulenter i forhandling har nået pensionsalderen, er der for nylig ansat tre nye medarbejdere. Andreas Dam Lukowski kommer fra en stilling i BUPL's forhandlingsafdeling, Tina Bjerregaard fra en stilling som personalechef i Fredensborg Kommune og Cecilie Dall fra en stilling i DLF's kommunikationsafdeling.

Der er stadig en ubesat stilling i forhandling. Stillingen er blevet genopslået målrettet kredsformænd og ansatte i kredsene.