Anmeldelse

Grandad's secret

Spændingsserie på engelsk

"Grandad's secret" er en serie af ægte spændende bøger på engelsk med overraskende og kompleks handling.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det lille forlag DigTea, der har fokus på læsepædagogik, står bag udgivelsen af bogserien "Grandad’s secret". Det er noget så sjældent som en spændingsserie i fem dele skrevet på engelsk. Bøgerne kan bruges som fælles læsning i klassen eller som selvstændig læsning på mellemtrinnet.

Fakta:

Titel: Grandad's secret

Forfatter: Janne Hyldgaard. Indtalt af Robbie Stevens

Pris: 150

Sider: 23

Serie: Grandad's secret

Forlag: DigTea

Pris: 150

Sider: 23

Type: The Wooden Box

Pris: 150

Sider: 23

Type: The Envelope

Pris: 150

Sider: 23

Type: The Binder

Pris: 150

Sider: 23

Type: The Reveal

"The Map", "The Wooden Box", "The Envelope", "The Binder" og "The Reveal" er titlerne på bøgerne om drengen Jack, der besøger sin demente bedstefar på plejehjem og her finder ud af, at denne har en dyster fortid. Jack sender sig selv på en hæsblæsende skattejagt for at opklare bedstefarens hemmelighed. Titlerne på bøgerne er også centrale objekter, der bruges af Jack for at løse mysteriet. Undervejs støder han på familiehemmeligheder, og han udfordres af moralske dilemmaer på forskellige sider af loven.

Bøgerne er indlæst på britisk engelsk af en engelsk skuespiller, og ved at scanne QR-koden i bogen kan man høre oplæsningen. Konceptet med QR-koder er noget, der går igen i flere af DigTeas udgivelser. Layoutet er meget behageligt at se på, og illustrationernes skarpe sort-hvide kontraster understøtter stemningen og driver handlingen fremad. Der er en gloseoversigt på hver side, og bagerst i bogen finder man en samlet ordliste delt i afsnit efter substantiver, verber, adjektiver og udtryk.

Bogserien er meget spændende, og handlingen er mere kompleks og sammenhængende, end hvad man er vant til at læse i forhold til målgruppen. Sproget er godt og varieret, og forfatteren introducerer nye ord og udtryk for aldersgruppen. Det er med til at gøre handlingen autentisk og nutidig. Læg dertil, at handlingen er svær at forudsige, og når Jack står over for et dilemma, kan læseren identificere sig med situationen og fundere over, hvilke valg man selv ville foretage i samme situation.

Jeg vil anbefale serien til elever fra 6. klasse. Sørg dog for at have alle bøgerne i serien, inden du sætter dine elever til at læse dem, for hver bog ender med en cliffhanger.