Geologiske webinarer om Færøerne på dansk

19. maj holder Edu-Arctic webinar på dansk om geologiske feltobservationer på Færøerne. Det er geolog Irena Aarberg, der fortæller om fjeldet Sátan. 7. juni handler et webinar om istid på Færøerne. Det foregår også på dansk.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvordan bliver geologisk kortlægning udført baseret på geologiske principper? Det handler forelæsningen på webinaret om. Desuden bliver der vist geologiske eksempler fra Færøerne. Det varer en halv time. Edu-Arctic håber på at henvende sig til danske lærere og elever med de to webinarer.

Lær mere om Arktis og forskning

7. juni gælder det en forelæsning om istiden på Færøerne. Hvordan starter en istid? Kan der komme en ny istid? Og hvad forandrer en istid på landskabet? Her viser geograf Lis Mortensen eksempler på hvordan glaciationen ændrede et fladt landskab på Færøerne til stejle fjelde, dybe dale og smalle fjorde. Webinaret varer 45 minutter.

Edu-arctic er et EU-finansieret projekt målrettet lærere og skoleelever. Læs mere på www.edu-arctic.eu

Tilmelding er nødvendig og kan ske via dette link:

http://edu-arctic.eu/program/teachers/register