Blog
0   7

Førstehjælp til regnestrategier på mellemtrinnet

Abonner på nyt om Praktikeren i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Har du elever der ikke kan afkode problemregninger eller muligheder for løsninger. Så prøv at billedliggøre regnestrategierne.

Årsagen

Jeg overtog tidligere en 5. klasse, som i deres foregående år havde arbejdet benhårdt med færdigheder. Problemet var bare, at de vidste ikke hvornår de skulle bruge de forskellige færdigheder. Så panikken bredte sig hurtigt når der kom problemregninger.

Plakaterne på døren

Jeg besluttede mig for at indsamle de mulige tilgange jeg umiddelbart selv ville bruge, og gøre dem til et opslagsværk i klassen. Dette gjorde man altid kunne få sin ”reminder”, uden at skulle føle sig dum eller intet vidende. Nu kom der også en større ro omkring problemarbejdet.

Artiklen fortsætter under banneret

Resultaterne taler for sig selv

I klassen jeg har afprøvet det på indtil videre, er den gennemsnitlige rigtigheds procent gået fra omkring de 40 %, til omkring de 80 %. Dette har blandt andet været ved hjælp af plakaterne, (nogle af dem er vist på billedet) og den konstante tilgang til praksisudførelsen i hverdagen.

Hvis i skulle have lyst til at lave det samme, eller bare bruge mit, kan i skrive til mig på Henriktho86@hotmail.com

 

Vi skrives ved : )

Henrik


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.144 andre er allerede tilmeldt