Blog
0   31

Sådan virker det ikke, Løkke

Abonner på nyt om Jens Raahauge i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

En pose penge til skoler, der på rekordtid "løfter" eleverne, er regeringens nye initiativ til styrkelse af folkeskolen. Men elever er ikke fisk eller olie eller ...

Når der har været møde på Kvotekongevej, og der er fundet en pæn donation til interesserede stemmefiskere, kan det muligvis spores resultater i lovgivningen eller i administrationen af den. 

Når der har været møde i Mærskefterhvaddufølervej, og der er fundet en pæn donation til at smøre stemmerne med, kan det muligvis spores i resultater i lovgivningen eller i administartionen af den.

Bivirkninger er ikke interessante, hverken når det handler om beskadigelser af omgivelser, småerhverv eller statens indtjening. For det handler om magt.

Når der er møde blandt en skoles ledere og lærere, og der pludselig er udsigt til en fed støttecheck til dem, der scorer højere på rekordtid, vil det ikke nødvendigvis kunne spores i elevernes karakterer, for her handler det ikke om magtudøvelse. Det handler om en sammensat indsats af det, der kan måles, af det der ikke kan måles og af forebyggelse af skadelige bivirkninger. I modsætning til de store fiskere må man i pædagogik ikke skrabe bunden i jagt på kortsigtede gevinster. 

Artiklen fortsætter under banneret

Vi må gå nye veje, lyder argumentet for den bonusordning, der ligner de veltrampede stier, som partistøttefænomenet løber ad. Måske er det ikke så dumt, at overveje nye veje, men så burde man starte med fordomsfrit tage afsæt i en samlet analyse af de skadevirkninger, som folkeskolereformen har forvoldt. Lad os dog lære af den kritik, der er berettiget, og ikke kun lytte til jubelsangen, der cirkulerer i forligspartiernes osteklokke.  

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.479 andre er allerede tilmeldt