Blog
0   11

Fuglene i skoleskoven

Abonner på nyt om Folkeskolens musikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


"Som hver fugl synger med sit næb, har vi alle hver vores metode"

Første maj; arbejdernes internationale kampdag. Sammenholdets og solidaritetens højborg. Sidstenævnte kunne også være kongstanken for enhver dansk folkeskole… hvis ellers tiden og overblikket var til det. Jeg beklager meget, at jeg lægger så hårdt ud med at vande høns her på min første dag på bloggen, men det er jo elefanten i rummet mange taler om, tænker på, eller hele tiden prøver at navigere i forhold til. Måske ligefrem tæmme, men kampen er jo komplet uligevægtig, for den elefant vejer jo altså en del. Nå, men heldigvis er den gennemsnitlige skolelærer stædig som bare fanden, der, enten ved en fiks udregning, en snedig formulering, eller ganske almindelig pædagogisk snilde, finder en vej frem. Det er jo derfor, vi blev skolelærere i første omgang. Vejen frem.

Som hver fugl synger med sit næb, har vi alle hver vores metode. Jeg synger ”I østen stiger solen op” med mit, matematiklæreren har Pythagoras sætning, dansklæreren har vokaltrappen, osv. Det er summen af alle vores overvejelser, der hver især hjælper barnet på vej mod at forme sin egen helhed. Vi kan måske ligefrem få barnet til at forstå det, de ikke forstår, selv når de endnu ikke helt forstår det. Kommer tid, kommer råd, for en morgen står de såmænd nok op og tænker: ”Nååå, det var dét Ingelise mente!!!”. 

Artiklen fortsætter under banneret

I skoven er der mange fugle, og på hver deres måde påvirker de helheden. Selv dem man ikke altid lige lægger mærke til.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.128 andre er allerede tilmeldt