Blog
2   6

Hvor enkelt kan det gøres?

Abonner på nyt om H&D-blokken i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvad gør man når man er alene med 27 elever i 1. klasse og gerne vil lade dem smage faget håndværk og design?

Tit viser vi vores flotteste præstationer med eleverne her, på foreningens facebook side eller i bladet Håndværk og Design m.m.

Virkeligheden gør dog at vi ofte kun kan præsterere mindre. Jeg havde f.eks. 27 elever i 1. klasse, som i natur og teknologi havde arbejdet med emnet træer. Som en lille del af emnet, ville jeg gerne have at de selv fik prøvet at arbejde bare en lille smule i træ...hvad gør man så?

Vi gik i håndværk/design sløjdlokalet - sådan kalder jeg lokalet for hårdere materialer - og lavede træperler.

Et stykke gren fra hyldetræ til hver, og så lære at spænde op i høvlbænken og dernæst save over. Vi snakkede om at det tit ser pænest ud hvis der fx. er 3 perler på snoren. Stykket de saver er lidt længere end det de skal bruge. Så er der noget at holde i når vi snitter barken af.

Artiklen fortsætter under banneret

Afbarkning, savning af fx 3 stykker. En anelse slibning og så er hylden så porøs at man kan prikke i gennem "perlerne" med en syl eller en jernpind.

Vi satte perlerne på metalpinden som blev bøjet og så sved vi dem af i et lille bål. Dernæst fjerne det værste aske med stålbørste eller ståluld.

Til sidst linolie og lædersnor med knuder på. Og så minde børnene om at der lige går nogle dage inden det er tørret helt.

Jeg brugte 2 dobbelt timer på det - havde rigeligt at lave, men også glade stolte unger som nu i praksis alle havde fået en erfaring med én slags træ. Det var ikke avanceret, og en ikke faguddannet kunne også have lavet det.

(Hvordan kan man lave et sikket bål til dette - mere herom senere)

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.157 andre er allerede tilmeldt