Blog
0   5

Two shades of green

Abonner på nyt om Natur/teknologi i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

“Pga. forsinkelse kan vi ikke nå til Slagelse, så endestationen bliver i dag Sorø”...........Ja, så skete det! DSB mig ned med nakken, og tvang mig ud i valget: Flyt skole eller flyt selv!

Foto: Dagens valg i toget (november): Lys eller varme?'

I 10 år har jeg pendlet: Odense - Slagelse, Odense - København og København - Slagelse. Jeg synes ikke, jeg er sart eller giver op for let. Den daglige transport har givet et hav oplevelser: Forsinkelser med mere eller mindre forståelige forklaringer, pladsproblemer, temperaturproblemer på skinnerne og inde i toget, trælse medpassagerer, elendig kaffe, afskaffelse af betjening - ja, jeg har sågar set en ny-død mand, der lige havde taget eget liv foran et tog.

Men at ende op i en dagligdag, der typisk startede med en time i konstant panik: Går toget, hvor går det fra (station), hvor stor er forsinkelsen - kan jeg nå min undervisning………..ja, det stoppede så der, hvor DSB mente, at det var okay at tage over 2.000 kr. om måneden for 3 timers daglig transport, der måske...måske ikke førte mig til min destination. End ikke det et daglige tilbud om “Goodiebags” med peanuts og marcipanbrød for 35 kr. kl. 6.45 om morgenen, fik mig til at skifte mening.

Forhold i mit privatliv gjorde, at der ikke var noget valg. Jeg måtte slippe Antvorskov Skole. Og det gjorde ondt. Jeg tudede som en stukket. For det er en virkelig god skole. Jeg havde de dejligste elever, super skønne kolleger, et godt naturfagsmiljø og en rigtig god ledelse. Hvad kunne hamle om med det? Jeg tog et job på en lokal skole, hvor jeg måtte slippe naturfag. Og så forstod jeg, at netop naturfag er det, der får den grønne følelse frem hos mig. Så jeg besluttede mig for at sige op og søge videre. BUM - her søgte Hellerup Skole en lærer til mellemtrinnet, der kunne undervise i dansk, natur/teknologi og madkundskab. Lige min fagprofil. Kunne noget være mere oplagt? Tjaeh - altså jeg skulle jo lige have jobbet først. Men jeg fik det. Til tider tænker jeg, at der sidder nogen et sted og holder hånden over mig.

Artiklen fortsætter under banneret

Hellerup Skole er en åbenplanskole, og det er noget, der kan dele vandene rent holdningsmæssigt. Oftest har jeg fået spørgsmål, der relaterer til støjniveauet. Personligt synes jeg ikke, det er et problem, og jeg er ret imponeret over, hvor gode eleverne er til at tage hensyn til hinanden. Det blev støttet af nogle undersøgelser, vi lavede på 5. årgang. Det første n/t forløb handlede nemlig om øret. Vi målte i den forbindelse dB rundt omkring på skolen. En opgave jeg også lavede med 4. årgang på Antvorskov Skole i efteråret. På forberedelsespladsen kunne jeg bagefter sammenlignede dB-skemaer fra de to skoler. Ikke den store forskel. Begge steder var lydniveauet højest i indskolingen, og eleverne var overrasket over, at kontoret og biblioteket ikke var lydløse, men gav målinger på over 30 dB. På Hellerup Skole har vi marsvin og en skildpadde - selv de ‘larmede’ mere end forventet. Men alt i alt lyd - og ikke larm.

Den største ændring for mig var at komme fra en højt digitaliseret skole til en skole, hvor vi ikke har interaktive tavler, og antallet af computere, iPads og andre digitale herligheder er et andet. Nu står jeg igen ved en tavle og underviser. Ja, selv kridtholderen og teleskop pegepinden er fundet frem fra penalhuset. Men det har jo også sine fordele. Jeg opdager fx sjældent, hvis nettet har været nede og slipper for en masse unødige frustrationer herover. Det giver også et andet nærvær i undervisningen.

Er græsset så grønnere på den anden side? Narh, det er snarere en anden nuance af grøn. Det handler jo til syvende og sidst om at få det bedste ud af de aktuelle forhold. Men her er grønt. For pokker der er grønt. My kind of green!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.677 andre er allerede tilmeldt