Blog
1   5

Kåltåger på Tved Skole

Abonner på nyt om Loma - Lokal Mad i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Masser af kål på skemaet på Tved Skole i 5. årgangs Loma-uge.

Kåltåger på Tved Skole I uge 4 havde 63 elever fra 5. årgang Loma-uge. Det overordnede emne var kål, og dette var valgt af årgangens lærere.

Eleverne blev delt op på 3 blandede hold for at styrke samarbejdet og trivslen mellem eleverne på årgangen. Vi valgte at strukturere ugen som 5 værksteder, som eleverne så kom igennem.

På det første værksted skulle eleverne forestille sig, at de skulle finde ly og mad i skoven. Der blev samtidig undervist i kål- historisk set - gennem små fortællinger.

Artiklen fortsætter under banneret

Det andet værksted var et førstehjælpsværksted, hvor eleverne lærte om livsgivende førstehjælp f.eks. hvordan hjælper man en kammerat, der får noget galt i halsen? Førstehjælp er et timeløst fag, som årgangen endnu ikke havde arbejdet med i løbet af skoleåret.

Vores skolekøkken kørte på fuld damp og var også et værksted, som eleverne kom igennem. Der blev serveret et måltid mad 3 gange i løbet af ugen, hvor hovedingredienserne var kål. Og der blev hver dag spist op- især hvidkålsmuffins var en klar favorit.

På det fjerde værksted blev der arbejdet med forskellige kålsorter, deres smag samt lavet forskellige forsøg med kål for bl.a. at kigge på ændringer i smag og farve ved forskellige tilberedningsmetoder. Undervisningen foregik i et almindeligt klasseværelse, hvor der blev brugt rulleborde med mobile kogeplader, så der kunne tilberedes smagsprøver og laves forsøg. Borde blev sat i grupper og dækket med voksdug, så eleverne fik indtryk af, at de var i et særligt miljø.

Dette værksted blev blandt skolens øvrige elever og hele personalet hurtigt ret kendt, idet den søde kållugt hurtigt lagde sig både inden- og udendørs- og efterfølgende hang i klasseværelset meget, meget længe.

 

Ugen sluttede med at hele årgangen i grupper arbejdede med beregninger af forbrug samt kostpris pr. portion. Der blev bl.a. arbejdet i regneark.

Det var en spændende uge med positive tilbagemeldinger fra eleverne. Der blev spist utrolige store mængder kål, og eleverne dannede nye relationer på tværs af klasserne. Eleverne var nysgerrige og aktive i deres tilgang til de forskellige opgaver, de blev stillet i de forskellige værksteder- og de glæder sig allerede til fremtidige Loma-aktiviteter.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
810 andre er allerede tilmeldt