Underholdningen var i topsæddet for de fire finaleklasser på Københavns Hovedbibliotek. Foto: Søren Kjeldgaard

Grejsdal Skole vinder national konkurrence om insekternes verden

4.a på Grejsdal Skole vandt blandt over 100 mellemtrinsklasser i den nationale temakonkurrence 'Superkræfter – Insekternes Planet', der var årets skoleprogram under Forskningens døgn.

Publiceret Senest opdateret
4. a fra Grejsdal Skole i Vejle løb med den endelige sejr. Her ses de fire medlemmer af vinderprojektet med uddannelses og forskningsministeren.

FAKTA: SKOLEPROGRAMMET UNDERFORSKNINGENS DØGN

- Forskningens døgns skoleprogram blev igangssat i 2016 som etpilotprojekt mellem Forskningens Døgn sekretariatet, Danskefolkebiblioteker & Biblo og SCIENCE skoletjenesten vedKøbenhavns Universitet

- Hvert år tages et nyt tema og forskningsområde op. Temaeti 2016 var hjernen og nervesystemet under titlen 'Hvem styrer dinhjerne?'

- Formålet med skoleprogrammet er at give eleverne indsigt inaturvidenskab (naturog teknologifag) på en kreativ og lærerigmåde, der tager udgangspunkt i elevernes egen hverdag.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jordskorpens krible-krable-kollektiv var afsættet for dette års skoleprogram i Forskningens Døgn, "Superkræfter - insekternes planet hvor over 100 mellemtrinsklasser dystede om at løse hverdagsproblemer med hjælp fra insekternes verden. 

Vandrende Pind vil vække nysgerrighed

De deltagende skoleklasser skulle arbejde med og lære om insekter ude på de lokale biblioteker og hjemme i klasserne. Derefter skulle de indsende en 2-minutters video om insekt-inspireret problemløsning.

Innovative elever vinder priser

Det hele kulminerede i gårsdagens store finale på Københavns Hovedbibliotek, hvor blandt andet Raske Penge spillede. Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind var til stede ved præmieoverrækkelsen til de fire finalister

"Forskningens Døgn er for nysgerrige sjæle i alle aldre. Det er mit håb, at børn over hele landet vil få vakt deres nysgerrighed og få mod på at forske og blive klogere", sagde ministeren ifølge en pressemeddelelse.

4.a på Grejsdal skole endte med at indtage den øverste podieplads ved gårsdagens præmieoverrækkelse.

Nymarkskolen vinder fynsk skolefilmsfestival med film bagom facaden