Debat

Fake News: Politisk innovation skal redde Somalia fra hungersnød

Regeringen vil overføre præmie-tankegang fra folkeskolen til ulandshjælpen: overlevelsespræmie til 120 somaliske landsbyer

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Præcisering fra redaktionen 28/4 kl. 14:02:  Nedenstående er et satireindlæg

Regeringen har efter udspil af Ministeriet for Offentlig Innovation besluttet at overføre præmie-tanken fra folkeskoleområdet til ulandspolitikken.

- Vi har netop besluttet at forbedre kvaliteten af undervisningen i folkeksolen ved at præmiere 120 skoler med i alt 500 mio. kr., så de skoler, der performer bedst, belønnes for deres indsats, fortæller statsminister Lars Løkke Rasmussen og forklarer, hvordan det samme princip kan medvirke til at løse hungersnøden i Somalia:

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

- Vi indleder snart en oplysningskampagne i alle somaliske landsbyer med under 5000 indbyggere. Kampagnen går ud på, at hver landsbybeboer får 100 kr., hvis der ikke sulter nogen ihjel i landsbyen. Det er således muligt at modtage op til 50.000 kr. pr. landsby - et beløb, der kan udrette meget på de kanter. Vi er overbeviste om, at denne gulerod vil anspore alle landsby-somaliere til kollektivt at holde døden fra døren og dermed afslutte den forfærdelige hungersnød, landet befinder sig i.

- Vi har mistet tåmlodigheden med FN's fødevareprogram på somaliernes vegne, fastslår statsministeren.

Lars Løkke Rasmussen tror så meget på præmie-tanken, at det næste mål bliver at udrydde hungersnøden ikke kun i Somalia, men i hele verden. Og han ser endnu videre perspektiver fremadrettet:

- Vi overvejer også at indføre en præmie for ikke at få kræft, hvilket efter vores beregninger vil gøre Danmark kræftfri i 2039.