Uskolet

Forældre til teenagere – stadig et mysterium

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De smækker med døren, vrænger ad verden og råber op om, at ingen forstår dem. Deres krop forandrer sig og buler ud mærkelige steder, hormonerne suser rundt, og mange agerer impulsivt, uempatisk, uansvarligt - det ene øjeblik helt oppe i skyerne, det næste dybt nede i kulkælderen.

Men præcis hvorfor forældre til teenagere reagerer, som de gør, er langt hen ad vejen stadig en gåde. »Vi er kommet lidt nærmere en forklaring, men det er stadig ikke kortlagt, hvorfor forældre til teenagere for eksempel er så dovne. Eller hvorfor de så nemt mister overblik og selvkontrol«, fortæller en forsker. Han minder om, at der trods alt kun er tale om en overgangsfase, og opfordrer teenagere til så vidt muligt at støtte deres forældre igennem disse svære, men også vigtige år, hvor så mange ting ændrer sig.