Musik
0   19

Ny læringskonsulent ønsker mere opmærksomhed om musik i skolen

Mette Spange Albertsen er lærer på Parkvejens Skole i Odder to dage om ugen og læringskonsulent for musik i Undervisningsministeriet tre dage om ugen. Hun håber, at der fremover kommer mere opmærksomhed på, hvad musik kan løfte i skolen.

Som læringskonsulent i Undervisningsministeriet skal man kunne få elementerne i lærerfaget til at spille sammen på nye måder. Det ved Mette Spange Albertsen (46). I december har hun overtaget pladsen som læringskonsulent i musik i Undervisningsministeriet.

Oprindeligt er hun uddannet som almen musiklærer på Det Jyske Musikkonservatorium. Siden blev hun højskolelærer, indtil hun som en af de første i Aarhus blev optaget på meritlæreruddannelsen. Foruden musikken valgte Mette Spange Albertsen at satse på dansk som linjefag. Hun blev ansat på Parkvejens Skole i Odder for 12 år siden og har stadig sin gang på skolen. Men fra december er det kun mandage og tirsdage, hun står foran eleverne. Onsdag, torsdag og fredag arbejder hun som læringskonsulent med at fremme musik i skolen.

Artiklen fortsætter under banneret

"Jeg har mange forskellige kasketter som læringskonsulent. Mit arbejde er blandt andet at ajourføre musiksiden på EMU'en og sørge for, at der er opdaterede undervisningsmaterialer og kvalitetssikre det. Jeg er ret skarp til at se, om det er noget, som musiklærere kan bruge. Jeg har haft mange år i skolen og er rimelig god til at vurdere, om det er noget, man umiddelbart kan bruge med den faglighed, man som musiklærer har i folkeskolen", siger Mette Spange Albertsen.

Brug læringskonsulenten til stort og småt

Hun opfordrer lærere til at kontakte hende og få sparring og vejledning.

"Man kan kontakte mig, hvis man har brug for stort og småt til musikundervisningen. Jeg kan vejlede både i forhold til materialevalg, didaktiske og pædagogiske  overvejelser, og hvad den enkelte lærer/skole ellers måtte have brug for", siger Mette Spange Albertsen.

Hun er også klar til at vejlede på skoleplan.

"Jeg vil også gerne vejlede i forbindelse med at udvikle musikmiljøet på skolen, og  og til hvordan man kan udvikle samarbejde med musikskole eller kulturskole. Desuden rummer  musik mange muligheder for at skabe større variation i skoledagen, som man kan gøre brug af."

Hun mener, at det er en stor fordel, at hun selv står med eleverne i undervisningen.

"Jeg kender det indenfra, så jeg ved, hvordan et undervisningsmateriale skal være skruet sammen, så musiklærerne kan bruge det. Og jeg ved, hvor udfordrende det kan være at have 25 vidt forskellige elever i et musiklokale".

Hun tilbyder også hjælp til kommuner som gerne vil sætte fokus på åben skole og variation i skoledagen .

"Man kan også bruge mig til at lave vejledning på kommuneplan", siger hun.


Ønsker mere opmærksomhed på musik i skolen

Mette Spange Albertsen kunne godt tænke sig, at der var mere opmærksomhed på, hvad musik kan løfte i skolen.

"Jeg vil gerne slå et slag for musikundervisning. Det er obligatorisk fra 1. til 6. klasse, og det får ikke så meget opmærksomhed. Musik er et dannelsesfag. Det bliver glemt. Musik er et vigtigt fag i sig selv. Men det kan også bruges til inklusion og integration. Når man får et instrument i hånden, så er det lige meget, hvilket sprog man snakker. Jeg synes, at man kunne bruge musikken mere aktivt i skolen".

Mette Spange Albertsen afløser Søren Bechmann, som nu blandt andet er redaktør på fagbladet 'Dansk Sang' som udgives af musiklærerforeningen. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.106 andre er allerede tilmeldt
Få meget mere om musik

VIDSTE DU, at du lige nu er på Folkeskolens netværk for musiklærere?

Tilmeld dig og få en mail hver anden uge med det nyeste fra netværket.

Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.