Blog
1   8

Kristendommen er voldelig

Abonner på nyt om Hans Krab Koed i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvilken religion er den mest voldelige, kristendom eller islam?

Kristendommen er så afgjort den mest voldelige religion; eller rettere de kristne er de mest voldelige.

Debatten i medierne efter af Professor Anders Klostergaard i Politiken skrev: Kristendommen er lige så voldelig som islam har fået mig til at tænke på mine studier i 70´erne om Paulus og palæstinensisk jødedom, med henblik på, at undersøge om billedet af jøderne i NT stemmer overens med, hvad jøderne rent faktisk stod for på Jesu tid.

Det og så den nye bog Die Lehre vom »arischen« Christentum, Das wissenschaftliche Selbstverständnis im Eisenacher »Entjudungsinstitut«

www.v-r.de/de/die_lehre_vom_arischen_christentum/t-0/1094405/

Artiklen fortsætter under banneret

af Professor Dirk Schuster, Potsdam Universitet har fået mig til at konkludere. Kristendommen er så afgjort den mest voldelige religion i verdenen. Især fordi jeg også Schusters nye bog erfarer og lærer, at jeg selv i min studietid byggede min NT viden på fx Walter Grundmann. Den mand som stod i spidsen for nazisternes teologiske jødeprogram.

Jeg vidste slet ikke, at min viden kom fra en sådan ideologisk bestemt teologi, som alene havde til formål at sætte jødedommen i et så dårligt lys, at det blev acceptabelt for tyske kristne at stå bag Holocaust. Tænk at man i Danmark stadig langt efter krigen helt uden kritik benyttede sammen professors lærebøger. Jo, kristendommen er godt nok den mest voldelige religion. Den er så god og subtil raffineret til at skabe fjedebilleder af dem og og os. Dem med lovreligion og så os med nådereligion

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.310 andre er allerede tilmeldt