Klassekvotient
0   31

Fra 28 til 24: DLF til kamp mod mega-klasser

Danmarks Lærerforening vil med kampagnen STOPfyldte klasser samlet underskrifter for et loft på maksimalt 24 elever pr. klasse.

"Der kommer flere og flere børn i hver skoleklasse. Vores børns lyst til at lære, deres nysgerrighed og deres engagement må ikke slukkes i en evig køtilstand i klasseværelset. Det kan vi hverken som samfund, forældre, lærere eller elever være tjent med."

Artiklen fortsætter under banneret

Således står der skrevet på hjemmesiden STOPfyldteklasser.dk, som Danmarks Lærerforening har oprettet. Ambitionen er at samle underskrifter nok til at rive bjælkerne under det nuværende klasseloft ned og sænke loftet fra 28 til 24 elever.

Hver fjerde elev går i megaklasse

Underskriftsindsamlingen sker på baggrund af DLF's analysenotat fra november 2016, som viser at 28 procent af de danske folkeskoleelever går i såkaldte 'megaklasser', der er en betegnelse, som bruges om klasser med over 25 elever.  Det er en stigning på 11 procent siden 2009.

Med kampagnen vil Lærerforeningen engagere både lærere og alle andre interesserede, som kan skrive under på STOPfyldteklasser.dk

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

SOMMERKONKURRENCE

Tilmeld dig et eller flere af nyhedsbrevene fra Folkeskolens faglige netværk og deltag i lodtrækningen om et ophold for to med ALT betalt. 

Vinderen trækkes d. 25. juni.

Sinatur -konkurrence .1png

Tilmeld dig her