Blog
0   6

Kan it også løse udfordringer på et pædagogisk plan?

Abonner på nyt om It-didaktik - tak! i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg er stor fortaler for at skolerne skal diskutere den pædagogiske brug af it i undervisningen. I sidste uge blev jeg mindet om hvorfor.

Det er hamrende vigtigt at de diskussioner, vi har på lærerværelset, i fag- og årgangsteams, i skolebestyrelser og alle mulige andre led i organisationen, også handler om den pædagogiske måde, vi bruger den digitale teknologi. Når jeg skriver også, så er det fordi, der er noget, der siger mig, det ofte handler om, hvordan man betjener en app/hjemmeside/apparat. (Ret mig endelig, hvis du mener, jeg tager fejl, det ville jeg elske i dette tilfælde!)

 

Se de pædagogiske muligheder.

Min kollega fortalte mig forleden om, at hun havde haft en konflikt med nogle gruppemedlemmer i en 8.klasse, der lavede projektopgave, fordi der var én, der sad med iPad’en, og det dermed var svært for de andre at følge med i det forberedende arbejde, der lå i at stykke en Keynote-præsentation sammen forud for fremlæggelsen. Konflikten løste hun ved at vise dem app’ens relativt nye samarbejdsfunktion, som gjorde det muligt for alle gruppens medlemmer at redigere i præsentationen - sammen. Pludseligt havde alle medlemmer ejerskab over for præsentationen og konflikten var afblæst.

Artiklen fortsætter under banneret

 

Det er altså én ting at vide at Keynote er en app, der kan lave præsentationer, og en anden ting at diskutere hvilke pædagogiske muligheder, den app bringer med sig. Sharing is caring ;-) 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.047 andre er allerede tilmeldt