Anmeldelse

Søg på nettet

Lær eleverne at søge på nettet

Med "Søg på nettet" kommer du godt i gang med søgning på nettet på en let, men struktureret måde. Du får med materialet både tips til søgning og en række forslag til konkrete øvelser og fremgangsmåder i netsøgningens ædle kunst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hæftet ”Søg på nettet” er et lettilgængeligt materiale, der burde indgå som standard i alle elevers digitale dannelse vedrørende informationssøgning på internettet. Den kan indgå som et generelt undervisningsmateriale eller i forbindelse med forberedelsen til større eller mindre opgaver, som kræver søgninger på nettet.

Fakta:

Titel: Søg på nettet

Forfatter: Charlotte Rytter

Pris: 49,37

Sider: 30

Forlag: Gyldendal

Den guider på sine 30 sider elever og lærere til god søgning på nettet, så det ikke ender i vilkårlige Google-opslag eller ukritisk anvendelse af det fundne materiale. Det sker gennem mantraet: Søg, vurder, brug. Disse tre ord er omdrejningspunktet for bogens pointer. Bogen hjælper på fin vis eleven med at skabe overblik og struktur i søgningerne og forklarer sideløbende en række detaljer og begreber inden for søgning. Der er desuden mindre forslag til diskussioner og drøftelser i forbindelse med bogens tematikker, som nok bør faciliteres af læreren for at blive anvendt i praksis.

Hæftet er ret hurtigt gennemlæst, og jeg tænker, at det bedst bruges i et struktureret undervisningsforløb med læreren som primus motor, da en stor del af netsøgningens ædle kunst er grundighed og at få gennemarbejdet dens tips og tricks i praksis. Dette arbejde ville sagtens kunne friste nogen til at springe hurtigt over uden en styrende hånd. Alternativt vil materialet kunne fungere som opslagsværk for eleverne under deres opgaver.

Jeg skulle lige til at brokke mig over, at materialet er i gammeldags papirform, men ved en hurtig søgning på nettet fandt jeg ud af, at der naturligvis også er et digitalt materiale, som understøtter hæftet, og som til en vis grad kan stå alene med en række redskaber som ”Gode råd til søgning”, ”Kildekritisk tjekliste” og eksempler på ”Kildeliste”. Der er desuden også viden i forhold til hæftets "Søg, vurder, brug". Hvis man er udstyret med Uni-login, er der også adgang til et onlinekursus, hvor materialet har mulighed for løbende at blive opdateret, så man ikke står med eksempler om nogle få år, som ikke længere er aktuelle eller findes i det digitale univers.

Powered by Labrador CMS