Debat

Jeg glæder mig til at være lærer!!

Som kommende lærer i folkeskolen ser jeg fremad og ikke tilbage. Og hold nu fast hvor jeg glæder mig til at beskæftige mig med det vigtigste job i kongeriget.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En negativ diskurs om folkeskolen har præget mediebilledet de seneste år. Læreruddannelsen har ikke været attraktiv nok for de klogeste hoveder, eleverne har klaret sig for dårligt i Pisa test, og en ny skolereform (2014) skabte kaotiske tilstande i et af vort samfunds vigtigste institutioner.

Folkeskolen besidder så meget mere end dårlige testresultater og nedtrykte lærere. Derfor mener jeg at vi skal ændre diskursen, og glæde os over at vi har en folkeskole med uanede muligheder. Jeg ser i hvert fald frem til, at have min daglige gang i dette lands vigtigste institution.

Om knap 1,5 år er jeg færdiguddannet folkeskolelærer. Jeg får mulighed for at præge samfundet på en helt specielt måde, og jeg står får (ud)dannelsen af kommende generationer. Jeg får ansvaret for at tænde de gnister, der kan få elever til at udvikle sig fagligt, personligt og socialt. Og hvor er det fantastisk!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Den folkeskole jeg kender er og skal ikke blot være en produktionsvirksomhed. Nej, det er en institution for dannelse – her skabes fremtidens samfund med demokrati, mangfoldighed og åndsfrihed, og det skal vi alle glæde os over!

Folkeskolen repræsenterer noget af det fineste og mest fundamentale i det her samfund, nemlig ideen om at alle er lige, og at enhver har sin egen plads i demokratiet. Som repræsentant for en samfundsbærende institution, skal jeg bringe nye generationer ud i en demokratisk virkelighed.

Jeg har selv mærket den glæde det giver, at gøre en forskel for et ungt barn! I min tid på læreruddannelsen, har jeg været i praktik i 12 uger. Her oplevede jeg bl.a. hvordan jeg kunne præge drilske William og generte Sofie i en positiv retning både fagligt og personlig. Hvis jeg på 12 uger kan skabe fremgang hos elever, så glæder jeg mig endnu mere til at jeg får min daglige gang i folkeskolen om 1,5 år.

Ovenstående kan selvfølgelig klinge hult for mange, når de hører om manglende faglighed, dårlige PISA-test-resultater og hører om lærere der er trætte af deres job pga. en ny folkeskolereform (2014). Men lad os nu give folkeskolen en ny start. Lad os ikke blive slået ud over at vi ikke kan slå Kina og Finland i testene, når vi i stedet har mulighed for at skabe jorden mest kreative, innovative og selvtænkende elever. Lad os ikke blive slået ud af en folkeskolereform, når grundholdningen på min uddannelse er, visionerne i reformen i grove træk er et skridt i en god retning. Og lad os glædes over, at vi overhovedet har en folkeskole, der prædiker demokrati og ikke blot fabrikerer regnemaskiner til konkurrencestaten.

Forruden er, som bekendt, større end bakspejlet, og derfor ser jeg fremad. Lad os nu glædes over vores folkeskole og dens fantastiske muligheder. Jeg glæder mig i hvert fald til at blive en del af vort lands vigtigste institution!