Anmeldelse

Forældremødet

Fællesskab er et fint ord…

… som vi alle kan være enige om, er vigtigt. Bare så længe det ikke rammer én. Så længe man ikke selv. Det er nok det vigtigste tema i teatret ST. TV.’s opsætning af ’Forældremødet’.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forældremødet præsenteres som ’en humorfyldt lussing til et stadigt mere splittet Danmark’ – og det må man sige, det lever op til. Vi er på Bådteatrets knirkende grund med bølgebrus og vuggende bevægelser. Scenen er minimalistisk udsmykket med et enkelt bord og nogle stole. Selv om det er simpelt, er det meget effektfuldt – og der er hele vejen igennem kælet for lys og lyd. Der er også nogle fine sange i løbet af stykket, og skuespillerne ved både hvordan de skal styre deres egne stemmer, såvel som autotuneren.

Fakta:

Titel: Forældremødet

Forlag: Teater St. tv.

Straks vi har sat os ned, går der en bas i gang. Tre karakterer kommer ind og begynder at løbe rundt i cirkler, mens de præsenterer sig selv. Allerede dér, kan man mærke anspændtheden og at der er nogen, som presses. Der er noget, som ikke helt er, som det skal være.

Det er tre skuespillerinder, som kører hele showet. De spiller et utal af roller – flere end jeg kan tælle på mine fingre. Udgangspunktet er et forældremøde. Det begynder godt – alle er høflige og lydhøre overfor den unge og tillidsfulde lærer, som virkelig tror på, at man kan løse alt gennem at tale om det. Men der går ikke særlig lang tid før lærermødet går i hårdknude. Sideløbende med forældremødet ser man de tre børn, som tidligere på dagen, har haft en konflikt. Og resten af stykket kører man ellers frem og tilbage mellem de to scenarier i glidende og tilpasse overgange.

’Forældremødet’ er et sjovt og vedkommende stykke. Med humor og bid bliver der på særdeles underholdende vis, taget fat i nogle af de udfordringer både unge, forældre og lærere står overfor i dag. Alle de forskellige roller er overbevisende spillet – især visse typer af forældre er lige i øjet.

Stykket er et fint portræt af, hvordan vores overbevisninger og tillid eller mangel derpå, styrer hvordan vi fungerer sammen. Der ligger en masse tematikker mellem linjerne – blandt andet hvordan en ofte misforstået hensyntagen fra de meget politisk korrekte, kan have en uheldig og udstillende modsatrettet effekt. Eller hvordan de værdier forældre har, går igen i deres børn – og at sammenstød derfor kan være mere omsiggribende end to børn, som bliver uenige.

Alt i alt er ’Forældremødet’ et sjovt, underholdende og anderledes stykke for børn såvel som forældre og lærere, og det får mine varmeste anbefalinger.