Blog
1   37

Kalaha projektet

Abonner på nyt om Fatihs H&D-videoer i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Se video fra 6.d’s "kalaha projekt"

Kalaha-forløbet er tiltænkt 6. klassetrin, og jeg vurderer, at forløbet vil vare 10-12 lektioner. I dette forløb kommer eleverne til at bruge mange forskellige værktøjer og teknikker, som vi bruger i håndværk og design.

Hver elev saver 2x40 cm af fyrretræ og limer de brede sider sammen, så har de et brat på 40x19,5 rektangel. Derefter, måler de 1 cm fra hver side af træet og tegner man et rektangel. Når man har tegnet et rektanglet begynder eleverne med at tegne cirkler hvor de giver et cm afstand mellem hver cirkel. Der skal tegnes 6 cirkler på hver side af brættet. Og til sidst tegner man to ovale i midten af brættet. Derefter tager eleverne et stemmejern og kølle i hånden og markerer de steder hvor der skal udhuledes. Bagefter tager eleverne et udhulningsjern og en kølle og begynder de at udhule fordybninger. Til sidst skal fordybninger files og slibes. 

Eleverne bestemmer selv om de vil male eller lakere kalahaspillet. De må også brænde mønster, bogstaver eller designe noget andet på deres kalahabræt. 

Artiklen fortsætter under banneret

Kuglerne til kalahaspillet kan enten saves af rundstykker eller købes i Tiger butikker. 

Eleverne lærer at tegne/designe spillet, regne, save, samle to stykker træ sammen, slibe, male eller lakere.

Materialer: Fyrretræ, håndsav, gerings sav, blyant, maling, linolie, sandpapir, lim.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.090 andre er allerede tilmeldt