Løn
0   357

Kommunalt og regionalt ansatte går ikke ned i løn

De offentlige lønninger er steget mere end de privat ansattes. Derfor var der udsigt til, at de offentligt ansatte til oktober næste år måtte gå ned i løn. En ny aftale sikrer lønnen - til gengæld bliver næste års lønstigning mindre end forventet.

"Vores hovedmål var, at undgå, at de ansatte i kommunerne og regionerne skulle opleve at få mindre i løn, end de gjorde måneden før. Det er lykkedes. Lønstigningerne på det kommunale områder er reduceret, og på det regionale område er de helt aflyst. Det er ikke nok til at dække det hele. Vi skylder noget til overenskomstforhandlingerne i 2011. Det skal vi huske", siger formand for KTO og DLF, Anders Bondo Christensen, til folkeskolen.dk.

Det er den såkaldte reguleringsordning, der er i spil. Reguleringsordningen sikrer, at det kommunale og regionale arbejdsmarked følger lønudviklingen på det private område. I mange år har reguleringsordningen sørget for, at de kommunale ansatte ikke sakker bagud i lønudvikling. Men i denne omgang har de kommunale ansatte høstet store lønstigninger først i overenskomstperioden, og de privat ansatte har på grund af finanskrisen ikke fået helt så meget som forventet. Derfor bliver reguleringsordningen 1. oktober 2010 negativ. Da der ikke er aftalt lønstigninger på det tidspunkt, kunne lærerne have set frem til at måtte gå ned i løn i september måned. Men det har aftalen mellem parterne forhindret.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er endnu uvist, hvor mange penge de kommunale og regionale ansatte kommer til at skylde efter reguleringen til oktober 2010. Men det er aftalt, at den resterende del hentes ind ved overenskomstforhandlingerne i 2011.

"En reel lønnedgang ville være et dårligt signal til de kommunalt ansatte, som alle gør et stort og dygtigt stykke arbejde", siger formand for KL's Løn- og personaleudvalg, Michael Ziegler, der er borgmester i Høje Taastrup. "Derfor er vi meget glade for at have fundet en løsning, som både er økonomisk forsvarlig, og som forhindrer, at nogen går ned i løn."

"Vi har imødekommet et ønske om at søge en fælles løsning med henblik på at undgå, at de ansatte sættes ned i løn til næste efterår. Men regningen skal jo betales, og jeg synes, aftalen er et udmærket resultat, der bl.a. holder sig inden for regionernes budgetter i 2010", siger formanden for Regionernes Lønnings- og Takstnævn, Kristian Ebbensgaard.

KL, RLTN, KTO og Sundhedskartellet, som er de centrale forhandlingsparter på det kommunale og det regionale arbejdsmarked.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ