Blog
1   4

Hvorfor er vi så pokkers interessante? Det skal jeg sige dig…

Abonner på nyt om Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

En ikke helt simpel udskolingsfolder satte gang i drøftelser om vores dagligdag på skolen. Her er et udsnit samt lidt baggrund.

I Gentofte Kommune har vi i en årrække haft særlige gymnasielinjer, hvor udvalgte skoler samarbejder med lokale gymnasier i et fem-årigt forløb fra 8. kl. til 3.g. Dette tiltag har bevirket, at de skoler, der ikke kan tilbyde en tilsvarende linje, har måtte definere, hvad de så kan tilbyde i stedet.

På nuværende tidspunkt er der udarbejdet en udskolingsfolder gældende for alle udskolinger i Gentofte, så de store elever har mulighed for at foretage aktive valg for deres udskoling. Ikke sådan, at man forventer, at samtlige udskolingselever i Gentofte foretager skoleskift mellem syvende og ottende klasse, men de har muligheden for at sondre terrænet og skaffe sig overblik over, hvilke muligheder de får præsenteret på kommunens 11 folkeskoler.

De fleste elever vælger at blive på den skole, de allerede går på. I år har tre elever på min skole, Skovshoved Skole, valgt en gymnasielinje på en anden skole. Vi ønsker dem naturligvis held og lykke med deres videre skoleforløb.

Vejen til en kulturfaglig projektopgave

Artiklen fortsætter under banneret

Da Skovshoved Skole ikke har en gymnasielinje, har vi i vinter arbejdet på at definere nærmere, hvad vi som skole kan tilbyde vores udskolingselever.  Ganske interessant arbejde, fordi vi herigennem har fået sat præcise ord på, hvilke dannelsesidealer vi egentlig går og arbejder hen imod i vores udskolingsdagligdag.

Men hvad var det, der kendetegnede lige netop vores udskoling? Hvad kunne vi medvirke til, at vores store elever aktivt skulle vælge os?

Et af de områder, som vi fremhævede, var den kulturfaglige projektopgave. Den kommer der mere om i de følgende blogs. Bliv på linjen.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
6.647 andre er allerede tilmeldt