Blog
1   17

Aprilsnar!

Abonner på nyt om Sang i skolen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I morgen er det første april. Og 30-årsdagen for en joke, som vi lige lader stå et øjeblik...

Min datter, som lige er fyldt 9 år, er oppe at køre i de her dage. For 1. april nærmer sig, og det står tydeligvis højt på hendes persolige ønskeliste at udtænke en aprilsnar, som går over i practical joke-historien.

Det er delvis min egen skyld, for jeg har selv underholdt hende med røverhistorier fra 1. april i gamle dage - fx den med TV-Avisens "nyhed" om levende kyllinger indespærret i chokoladeæg, som efter sigende fik DR's telefonnet til at bryde sammen under presset fra chokerede dyrevenner med trang til at få luft for deres harme. Eller BBC's legendariske reportage fra spaghettihøsten i Po-dalen. Åh, det var sjovt!

Derfor sad vi for et par dage siden og googlede 'aprilsnar i nyhedsmedier', på jagt efter flere grin over, hvilke tåbelige limpinde folk er hoppet på gennem tiden. Og dér, midt i det hele, dukkede den så op - fra 1987 i dagbladet Information: "Undervisningsminister Bertel Haarder stiller forslag om genindførelse af morgensang i landets skoler".

Min datter kiggede lidt forvirret på mig: Hvor er aprilsnarren i dét? Tja, sagde jeg, der har været en periode, hvor mange skoler, måske endda de fleste, holdt op med at synge morgensang. Men efterhånden fandt de ud af at de gerne ville have morgensangen tilbage, og så begyndte mange af dem at synge morgensang igen. 

Artiklen fortsætter under banneret

Det var godt, blev vi enige om. For som hun konkluderede "Hvordan skulle de små ellers lære alle de sange, som alle vi andre kan? Og dem vi skal synge til skolernes sangdag? Og alle julesangene i december? og... og...".

Det er nok overflødigt at tilføje, at jeg er enig med min datter. Og glad for at en aprilsnar anno 1987 faktisk er endnu mere til grin nu, præcis 30 år efter. - Men bortset fra det, så er det allerbedste faktisk, at morgensangen er vendt stærkt tilbage, ikke på grund af et lovforslag, men bare stille og roligt fordi den var savnet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
685 andre er allerede tilmeldt