Formand for Lærerstuderendes Landskreds Jenny Maria Jørgensen frygter, at fusionen vil genoplive de store skemaudfordringer, som de studerende på Campus Carlsberg tidligere har været udsat for.

Lærerstuderende frygter nyt skemakaos ved fusioneret læreruddannelse

UCC og Metropol afslørede i går planer om at slå de to hovedstadsprofessionshøjskoler sammen. De lærerstuderende er bekymret for, at det vil føre til skemakaos.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For de lærerstuderende på det nye Campus Carlsberg blev det første halvår præget af et voldsomt skemakaos, hvor flere studerende oplevede at skulle være flere steder på samme tid, og at skemaerne først kom i sidste øjeblik. 

Derfor giver det anledning til bekymring, at UCC og Metropol i går annoncerede planer om at fusionere, lyder det fra Lærerstuderendes Landskreds.

Københavns læreruddannelser vil fusionere

"Sammenlægningen af uddannelserne til det nye Campus Carlsberg medførte en række problemer, som havde konsekvenser for både studerende og undervisere. IT-systemerne kunne ikke håndtere de mange studerende på samme adresse og ledelsen havde svært ved at håndtere de udfordringer, det medførte",  lyder det fra formand for Lærerstuderendes Landskreds Jenny Maria Jørgensen i en pressemeddelelse og fortsætter. 

"Samtidig blev der i sammenlægningen sparet på administrativt personale, hvilket har betydet, at de studerende har haft svært ved at få råd og vejledning. Vi frygter at lignende problemer vil opstå i fusionen".

Undervisere: Omstruktureringer har trukket tænder

Hans Beksgaard er formand for en del af underviserne på professionshøjskolerne. Han ser udviklingen som en "logisk opfølgning" for at gøre professionuddannelserne mere robuste over for forskelle i taxametertildeling, men:

"Samtidig må vi konstatere, at de mange omstruktureringer og besparelser siden 2008 har trukket tænder ud og haft en meget negativ effekt på arbejdsmiljø og studiemiljø". 

Tusindvis af lærerstuderende er fanget i skemarod

"Så forudsætningen for at den nye fusion lykkes er, at medarbejdere og studerende denne gang inddrages i processen og at man har fokus på miljø og ordentlige arbejdsbetingelser", siger Hans Beksgaard, underviserne i DM Professionshøjskoler.

Campus Carlsberg har endelig løst skemakaos

Særligt pædagoguddannelsen har været hårdt ramt af sammenlægningerne til det nye Carlsberg Campus. Det fik tidligere på måneden de pædagogstuderende til at blokere undervisningen. Pædagogstuderendes Landssammenslutnings formand ærgrer sig derfor også over de nye planer. 

"Det er i vores største interesse at sikre kvalitet i vores uddannelser, og vi kan være bekymrede for en proces, der gennemtvinges hurtigt og ikke tager højde for de studerendes og undervisernes ekspertise indenfor studiemiljø og kvalitet i dagligdagen", siger faglig sekretær i Pædagogstuderendes Landssammenslutning Nikoline Sørensen. 

Via åbner to nye læreruddannelser

Udover de tre foreninger støtter Netværket af mellemlange videregående uddannelser, Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende og Sygeplejestuderendes Landssammenslutning, samt Danske Studerendes Fællesråd op om bekymringen. 

Alle foreningerne opfordrer i en samlet udmelding de studerende til at drøfte fusionen i deres studenterpolitiske organisationer.