Tistrup Skole: Bedste Bælgfrugt-aficionados og Vindere af madkamp 2017!

Tistrup Skole vinder DM i madkundskab med bønnebryllup

Kold College i Odense lagde rammen for tolv skoleklasser, som i dag dystede om æren af at blive danmarksmester i madkundskab under temaet ’Bælgfrugter og bæredygtighed’.

Publiceret
Lærer Tina Vester fra Tistrup skole er glad for førstepladsen og bebuder, at skolen vender tilbage næste gang trods de høje forventninger.
Tistrups bryllupskage troner sig op mellem de gastronomiske godbidder forinden præsentationen.
Øjeblikket hvor Tistrup Skole får at vide, at de er Danmarksmestre i madkamp.
Timm Vladimir og Micki Cheng fra 'Den store bagedyst' sørger for dagens underholdning.
Der blev næsten spist op til bryllupsmiddagen hos Tistrup Skole.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lokalerne på det ellers omfangsrige Kold College i Odense var tæt befolkede med skoleelever og besøgende, da der var DM i madkundskab i dag. De tolv deltagende skoleklasser, som havde udmærket sig til at gå videre til finalen, havde allerede fra morgenstunden travlt med at bage, kokkerere og arrangere deres retter, samt lægge sidste hånd på deres præsentationer, da både gastronomi og kunstnerisk indpakning skulle fremvises skiftevis for de fem kyndige dommere om formiddagen.

Når eleverne ikke var i rampelyset, kunne de bruge tiden på at hente inspiration i de forskellige køkkener, mens forældre og lærere fladede ud i sofamøblerne ved siden af kantinen. Den sidste skoleklasse som skulle fremlægge for dommerne var fra Tistrup Skole fra Varde og ifølge madkundskabslærer Tina Vester, havde eleverne knoklet ihærdigt op til den store dag.

"Deres første bryllupskage lignede et muldvarpeskud, og jeg har ingen forstand på bryllupskager, så de har selv arbejdet sig frem til den endelige model".

1100 elever konkurrerer med kål

Blindeburgere og ministerbesøg

Tistrup Skole havde valgt bryllupstema og således stod der både en brud og en gom i fuldt ceremonielt skrud og fortalte om reduktionen af CO2-aftrykket ved brug af bælgfrugter. Der var både juice og etageinddelt bryllupskage til de fem dommere, som så aldeles tilfredse ud med Tilstrups madunivers. Til fremlæggelsen havde eleverne dertil indarbejdet både musik med rør og slaginstrumenter og en powerpoint-fremlæggelse, som de skiftevis præsenterede og forklarede.

Da bedømmelsen var tilendebragt skulle elverne nu samles i den store gymnastiksal, hvor miljø- og fødevareministeren Esben Lunde Larsen gav en kort tale om vigtigheden af bæredygtighed og god madkultur. Derefter var Timm Vladimir og Micki Cheng fra det folkekære TV-program "Den store bagedyst" på scenen foran alle eleverne. Timm Vladimir skulle konkurrere med to elever om at bygge den flotteste burger i blinde, mens Micki Cheng viftede til stor morskab noget der lignede et stykke spegepølse rundt om hovedet på deltagerne med en fiskestang. 

Kan et øget fokus på mad og måltider skabe bedre læring og trivsel i folkeskolen?

Opskriften på sejr

Alle eleverne fik i bedste pædagogiske ånd overrakt diplomer, som en elev fra hver klasse hentede på scenen til lyden af klapsalver fra tilskuerne. Men intet mesterskab uden en mester og der var høj jubel, da det viste sig, at Tistrups bønnebryllyp var dommernes favorit.

Tistrup Skole kan dermed kalde sig 'Danmarksmestre i madkamp' - en titel som Tina Vester selvfølgelig er glad for, men som også er produktet af hårdt fokuseret samarbejde:

"Det har virkelig styrket fællesskabet for eleverne, og vi har også brugt rigtigt meget tid på det. Det vigtigste med sådan et projekt er, at man ikke står alene, og eleverne har blandt andet brugt madkundskabstimerne til at lære at lave maden, håndværk og design timerne til at sy kostumerne, og musiktimerne til den musikalske fremlæggelse".