Blog
10   4

Personal learning environment - det er ok at stå af her.

Abonner på nyt om It-didaktik - tak! i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Rigide digitale læringsplatforme er sådan set “so last year”. Måske er det på tide at lade børnene navigere selv?

Mens den danske folkeskole arbejder i mere eller mindre samlet flok mod at begrænse sin digitale aktivitet i skolesammenhæng til store fællesplatforme som Meebook eller Min Uddannelse, og lærerne langsomt men sikkert føler, de sakker længere og længere bagud på området, fordi de har svært ved at følge med børnenes nysgerrighed, er der masser af mening at finde i begrebet Personal Learning Environment (PLE).

Begrebet dækker groft sagt over den samling af apps, tjenester, hjemmesider og programmer som den enkelte elev føler sig tryg ved at bruge i læringssituationer, og det kan være med til at løse den udfordring, mange af os føler, vi står med i hverdagen.

 

Læreren behøver ikke kende alle svarene

Artiklen fortsætter under banneret

I stedet for at bukke under for presset, når vi for sjette uge i træk introduceres for en ny app eller hjemmeside, der kan noget smart, kan vi jo vælge at sige: “Dejligt for min elev, hun har fundet noget, der virker for hende.” Tanken med et PLE er nemlig, at det ikke behøver være det samme for mig som for min nabo.

 

Hvis vi kan omfavne denne tanke, kan det også være, at læreren kan slippe frustrationen, der hører med til ikke at kende alle apps i verden, og fokusere lidt mere på, hvad børnene skal gøre med de apps. Måske kan vi så fokusere lidt mere på hvad de får ud af de digitale hjælpemidler, frem for hvordan de virker.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.047 andre er allerede tilmeldt