Debat

Hattie...holder det?

Kan Hatties liste holde stik i Danmark? ...jeg tvivler.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg beklager på forhånd, hvis det er min manglende viden der er årsag til min undring.

Jeg har ligesom de fleste andre i den danske folkeskole stiftet bekendtskab med vores nye guru: John Hattie og hans studier "Visible Learning".

Jeg kan læse mig til at det er over 800 metaanalyser og mere end 50.000 enkeltstudier. De er lavet i en lang række lande.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Nu stiller jeg mig undrende overfor hvad vi kan bruge det til i Danmark.

Er der taget højde for de enkelte landes kultur, indstilling til skolen, uddannelse og opdragelse?

I nogle lande er uddannelse den eneste vej frem, der stilles ikke spørgsmål til undervisningen eller læreren. Man kommer i skole fordi man vil lære. I Danmark kommer man i skole fordi ens forældre siger det, og for mange er de bedste øjeblikke pauserne sammen med vennerne.

Jeg er ikke overbevist om, at vi i Danmark passer ind under de samme normer som fx Kina, Finland, England og Belgien....hvordan kan det så lade sig gøre at Hattie kan opstille ens faktorer for, hvad der virker når der er tale om vidt forskellige børn, med forskellige syn på læring, skole og uddannelse.