Blog
0   9

”Husk at passe på naturfagslærerne – de er vigtige”

Abonner på nyt om Fysik/kemi i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Dette års Big Bang Konference havde besøg af undervisningsministeren. Ovenstående er et citat fra den tale hun læste op på konferencen.

Langt de fleste af, de mere end 1000 naturfagslærere, der var samlet i Odense Congress Center, er uden tvivl enige med ministeren i hendes udsagn.

Jeg kom bare til at tænke på, om vi der underviser i naturfag, er mere vigtige end lærerne, der underviser i de andre fagområder?

Folkeskolen er stadig en grunduddannelse. Gerne med tryk på dannelse. Et succesfuldt grundskoleforløb, er et forløb hvor eleverne har opnået viden og færdigheder i et sådant omfang at de på baggrund af deres skolekundskaber kan deltage aktivt i det samfund de er en del af.

Folkeskolens fremmeste mål er ikke, at være leverandør af arbejdskraft til det arbejdsmarked der er i konstant forandring. Specialiseringsdelen bør først begynde, når grundskoleforløbet er slut.

Artiklen fortsætter under banneret

Naturfagslærerne er, ligesom lærerne der arbejder i de øvrige fagområder vigtige, fordi de arbejder med elevernes dannelse. At naturfagslærerne i en periode også kan være nyttige ambassadører for fagområder, hvor der er mangel på arbejdskraft, kan være en sidegevinst men ikke et mål.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt