"Der har været nogle drøftelser mellem KL og DLF", fortæller Lærerforeningens formand Anders Bondo.

Drøftelser har endnu ikke skabt fælles tilslutning til skole-alliance

KL's alliance med en række 'hovedaktører' om at skabe ro om skolen kom i stormvejr allerede fra fødslen i torsdags, fordi lærerne ikke var med. Siden har KL indbudt DLF til nye drøftelser, men foreløbig uden resultat.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nyt skolereform-samarbejde uden om lærerne 

"Der har været nogle drøftelser mellem KL og DLF", fortæller Lærerforeningens formand Anders Bondo. "Her har vi prøvet at uddybe, hvad det er, der er vigtigt for os, og status er, at vi stadig prøver".

"Det er jo ikke fordi, vi ikke vil samarbejde med de andre om skolen - det skrev vi også første gang, vi fik henvendelsen. Men for at vi kan være med, skal samarbejdet bygge på den viden, der er, og lærerne skal opleve, at de får reel hjælp til at løse deres opgave bedre".

KL, Skolelederforeningen, BUPL, FOA, Børneog Kulturchefforeningen, Skole og Forældre samt Danske Skoleelever valgte i torsdags at danne en alliance og sende et brev til undervisningsministeren, hvor de ønsker ro om og opbakning til follkeskolereformen. "Samarbejdet om en mere motiverende og varieret skoledag" kaldte de det, men Anders Bondo mener, der mangler nogle helt faktuelle ting: 

"Det er vigtigt at iagttage, at hvis man vil have motiverende og spændende undervisning med praktiske elementer, så stiller det endnu større krav til lærernes forberedelse. Hvis man ikke tager hensyn til det, stiller man nogle forventninger op, som man ikke har mulighed for at leve op til. Den frustration er der i forvejen, og vi gør bare skolen en bjørnetjeneste, hvis vi puster yderligere til det", fremhæver Anders Bondo.

BUPL, KL og FOA vil have DLF med i reform-samarbejde