0   169

... dengang for 20 år siden

Det er VOLDsom're, end du tror!

Din sikkerhedsrepræsentant har fået foreningens informationsmateriale »Vold og trusler om vold«.

Måske tror du ikke, at problemet eksisterer på din skole/institution. Men nogle arbejdspladser har prøvet at registrere forskellige voldsepisoder. Først gennem registrering er man blevet opmærksom på, om der er et problem. Og først gennem registrering har det været muligt at få et grundlag for ændringer, der kan mindske voldsepisoder. Det kunne være, I skulle prøve at bruge skemaet - snak med din sikkerhedsrepræsentant.

Artiklen fortsætter under banneret

aviS81 nummer 8, november 1989

Kære kolleger

Det er ved juletid, dansk madtradition blomstrer. Nogle af os kan ikke leve uden vendsysselsk grønlangkål med brunede kartofler akkompagneret af øl og snaps. Andre vil ikke klare hverken julemad eller traditioner.

Men én ting har vi fælles, vi har en mening om, hvad vi spiser, og om det, vi ikke spiser.

Den mening er dannet af følelser, traditioner, signaler, vi ønsker at sende ud, og af det, vi har lært.

Et forslag kunne være, at vi her før og efter julen nyder bordets glæder og tænker på maden som kulturbærer, på madlavning som kunst, som det vi samles om i alle former for fællesskab - og det uanset om vi spiser »rigtigt«.

Vi kunne så som fagfolk diskutere, hvad der sker, når vi som rådgivere og undervisere går ud og blander os i noget så privat og intimt som det, andre mennesker spiser.

Husholdningslæreren nummer 19, december 1989

Færre, men dygtigere

Undervisningsministeriets rapport »Arbejdsstyrken de næste 25 år - veluddannet og erfaren« konkluderer:

»Selv om arbejdsstyrken om 25 år er fem procent mindre end i dag, vil den være så markant bedre uddannet, at der ikke synes at være grund til bekymring for, om den kan 'forsørge' den voksende gruppe pensionister og andre uden for arbejdsstyrken.

Gruppen af ikke-faglærte bliver stærkt reduceret, efterhånden som den ældre del forlader arbejdsmarkedet, og den erhvervsuddannede gruppe tilsvarende forøget. Fra 1,5 millioner til 1,17 millioner ikke faglærte og fra 965.000 til 1,1 million erhvervsuddannede. Størst bliver udviklingen af gruppen med en lang videregående uddannelse, som vokser med 28 procent«.

Folkeskolen nummer 49, december 1989


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet