Lovgivning spænder ben for AMU-kurser

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Indsatte kan have svært ved at overskue en erhvervsgrunduddannelse. Det går bedre med kortere AMU-kurser, men lovgivningen spænder ben for, at fængslerne selv kan holde dem.

»AMU-kurser skal være åbne, så alle kan søge ind. Men de indsatte har krav på at afsone anonymt, og af hensyn til risikoen for indsmugling kan vi heller ikke lade folk udefra komme på kursus i et fængsel«, siger udviklingskonsulent Benny Christensen fra Kriminalforsorgen.

Han har spurgt i Undervisningsministeriet, om kurserne ikke også bør være åbne for indsatte, men undervisningsminister Bertel Haarder vil ikke umiddelbart indføre en ventil for fængslerne.

»Vi har forsøgt at arrangere kurser som virksomhedsforlagt undervisning og lade vores eget personale undervise på vegne af AMU. En anden mulighed er parallelle kurser, hvor det ene er åbent for folk udefra, mens indsatte tager nøjagtig samme kursus i fængslet«, siger Benny Christensen, der gerne vil have ændret loven, så fængslerne selv kan afvikle AMU-kurser.

»Alternativet er, at de indsatte først kan deltage, når de bliver løsladt og skal have dagpenge. Det skal de ikke hos os, så der er penge at spare«, siger Benny Christensen.

Kriminalforsorgen er med til at udvikle virtuelle AMU-kurser, så indsatte for eksempel delvist kan lære at køre gaffeltruck per fjernundervisning. |

Powered by Labrador CMS