Lærerliv
0   208

Lovgivning spænder ben for AMU-kurser

Indsatte kan have svært ved at overskue en erhvervsgrunduddannelse. Det går bedre med kortere AMU-kurser, men lovgivningen spænder ben for, at fængslerne selv kan holde dem.

»AMU-kurser skal være åbne, så alle kan søge ind. Men de indsatte har krav på at afsone anonymt, og af hensyn til risikoen for indsmugling kan vi heller ikke lade folk udefra komme på kursus i et fængsel«, siger udviklingskonsulent Benny Christensen fra Kriminalforsorgen.

Artiklen fortsætter under banneret

Han har spurgt i Undervisningsministeriet, om kurserne ikke også bør være åbne for indsatte, men undervisningsminister Bertel Haarder vil ikke umiddelbart indføre en ventil for fængslerne.

»Vi har forsøgt at arrangere kurser som virksomhedsforlagt undervisning og lade vores eget personale undervise på vegne af AMU. En anden mulighed er parallelle kurser, hvor det ene er åbent for folk udefra, mens indsatte tager nøjagtig samme kursus i fængslet«, siger Benny Christensen, der gerne vil have ændret loven, så fængslerne selv kan afvikle AMU-kurser.

»Alternativet er, at de indsatte først kan deltage, når de bliver løsladt og skal have dagpenge. Det skal de ikke hos os, så der er penge at spare«, siger Benny Christensen.

Kriminalforsorgen er med til at udvikle virtuelle AMU-kurser, så indsatte for eksempel delvist kan lære at køre gaffeltruck per fjernundervisning. |


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.271 andre er allerede tilmeldt