UU-vejledere er fraværende

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Selv om en stor del af de indsatte er under 25 år, hører fængslerne yderst sjældent fra uddannelsesvejlederne. Det undrer udviklingskonsulent Benny Christensen fra Kriminalforsorgen.

»Det er mig ubegribeligt, for de unge vender med 99,9 procent sikkerhed tilbage til deres hjemkommune, når de bliver løsladt. Kommunerne har en interesse i, at de kommer styrket tilbage«, siger Benny Christensen.

Når UU-centrene ikke viser interesse, skyldes det måske, at kommunerne ikke er økonomisk forpligtede over for de indsatte, vurderer han.

»Så længe de er hos os, volder de ikke problemer hjemme i kommunen. Men problemerne risikerer at komme tifold tilbage«, siger Benny Christensen.

Ifølge straffuldbyrdelsesloven har Kriminalforsorgen ansvaret for de indsatte, også når det gælder vejledning, mener Finn Lambek, der er formand for UU-centrenes lederforsamling. Alligevel er det oplagt, at Kriminalforsorgen og UU-centrene samarbejder om, hvad der skal ske, når en indsat er færdig med at afsone.

»I dag får vi ikke besked, hverken når en ung borger fra kommunen kommer i fængsel, eller når han løslades. Men i den nye ungepakke er der sat penge af til unge, der løslades, så vi vil kontakte Kriminalforsorgen for at få etableret et samarbejde«, siger Finn Lambek. |