Lærerliv
0   214

UU-vejledere er fraværende

Selv om en stor del af de indsatte er under 25 år, hører fængslerne yderst sjældent fra uddannelsesvejlederne. Det undrer udviklingskonsulent Benny Christensen fra Kriminalforsorgen.

»Det er mig ubegribeligt, for de unge vender med 99,9 procent sikkerhed tilbage til deres hjemkommune, når de bliver løsladt. Kommunerne har en interesse i, at de kommer styrket tilbage«, siger Benny Christensen.

Artiklen fortsætter under banneret

Når UU-centrene ikke viser interesse, skyldes det måske, at kommunerne ikke er økonomisk forpligtede over for de indsatte, vurderer han.

»Så længe de er hos os, volder de ikke problemer hjemme i kommunen. Men problemerne risikerer at komme tifold tilbage«, siger Benny Christensen.

Ifølge straffuldbyrdelsesloven har Kriminalforsorgen ansvaret for de indsatte, også når det gælder vejledning, mener Finn Lambek, der er formand for UU-centrenes lederforsamling. Alligevel er det oplagt, at Kriminalforsorgen og UU-centrene samarbejder om, hvad der skal ske, når en indsat er færdig med at afsone.

»I dag får vi ikke besked, hverken når en ung borger fra kommunen kommer i fængsel, eller når han løslades. Men i den nye ungepakke er der sat penge af til unge, der løslades, så vi vil kontakte Kriminalforsorgen for at få etableret et samarbejde«, siger Finn Lambek. |


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.257 andre er allerede tilmeldt