Blog
0   4

Bladdyr i 2. klasse.

Abonner på nyt om Folkeskolens håndværk og design-rådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Mange ved, så er jeg af den overbevisning, at jo før vi præsenterer eleverne for håndværk, design og kreative løsninger, af alle mulige slags, jo bedre. Mine erfaringer siger mig, at der ikke er samme fokus på det i hjemmet rundt omkring, som der var engang. Derfor er det, efter min mening, blevet en del af skolens ansvar. Et ansvar jeg tager på mig, ved at undervise eleverne i bl.a. 2. klasse i de praktiske fag.

Jeg har forsøgt at tænke lige præcis det praktiske ind i dette forløb i natur og teknologi.

I natur og teknologii 2. klasse, lærte eleverne i et længere forløb en masse om træer. Her brugte vi bestemmelsesduge på legepladsen, til at lære træers kendetegn ud fra deres blade. Vi læste myter om træernes navne, lærte om hvilke træer der var gode til hvad, og fik gode ture og snakke ud af det. Inspireret fra skoveniskolen.dks lille hæfte om selv samme.

Artiklen fortsætter under banneret

Som afslutning på forløbet om træer, fandt vi sjove blade, som blev presset. Bladene lå i pres i en uge, hvorefter eleverne skabte skønne naturtro og alternative dyre-billeder.

Målet:

At eleverne ved hjælp af organiske former, skabte dyr ved at:

Sortere bladene på deres bord.

Prøve sig frem med bladenes former. Hvilke blade passer til hvilke dyr? Hvilke udtryk vil jeg have? Alt sammen inden dyrene blev limet. (Lad mig bare sige, at det er ret nødvendigt, at understrege det for eleverne. Ellers er de i fuld gang, inden de har fået overblik over hvilke blade de har, og hvilke dyr de vil have.)

Vurdere den rette mængde lim.

Materialer:

En masse aviser, én pr. to elever til at ligge blade i pres (husk at skrive navn på siderne)

Pap til at lime bladdyr på.

Flydende klar hvid lim.

Værktøj:

Sakse.

Små pensler.

Budget:

Max 50 kr. i lim og pap.

      


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.045 andre er allerede tilmeldt
SOMMERKONKURRENCE

Tilmeld dig et eller flere af nyhedsbrevene fra Folkeskolens faglige netværk og deltag i lodtrækningen om et ophold for to med ALT betalt. 

Vinderen trækkes d. 25. juni.

Sinatur -konkurrence .1png

Tilmeld dig her