Blog
0   3

Blended learning kan understøtte fagligheden.

Abonner på nyt om It-didaktik - tak! i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Video-tutorials kan ikke erstatte en lærers undervisning og detaljerede gennemgang af undervisningens indhold, men de kan godt være med til at understøtte elevernes læringsprocesser.

Man kalder det blended learning, når man blander undervisning bestående af face-to-face-undervisning, som er den, vi traditionelt set har brugt her til lands, med undervisning baseret på digitale løsninger. (Det er naturligvis den korte version. Hvis du vil læse mere om det begreb kan du google det; gå efter navnet Karsten Gynther.) 

Selv har jeg særligt benyttet blended learning, når jeg har skullet lære mine elever om de skriftlige genrer i dansk. Videoformatet giver mig mulighed for at vise eksempler samtidigt med at jeg forklarer dem, og det er praktisk at mine elever kan gå tilbage til mine videoer når de har brug for det.

 

Nye regler ved de skriftlige afgangsprøver.

Artiklen fortsætter under banneret

Nu hvor eleverne har adgang til nettet ved de skriftlige prøver har videoerne vist sig særligt gavnlige. De er korte og præcise, og kan på den måde indgå næsten som et opslagsværk. De er tilgængelige for alle, og linket til videoen skal blot skrives på kildelisten inden aflevering. 

Det kan måske virke uoverskueligt at give sig i kast med sådan en video, men det er faktisk utroligt lærerigt, og slet ikke så svært, når man føst kommer i gang. Herunder linker jeg til nogle eksempler, jeg har lavet. Jeg håber du også selv får lyst til at prøve; hvis du gør, håber jeg, du vil fortælle mig om det.

 

Her er linket til debatindlæg:

Til noveller:

Og til reportager:


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.047 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.603 andre er allerede tilmeldt