Blog
3   6

Deltag i EUs proces om nye nøglekompetencer

Abonner på nyt om Jeppe Bundsgaard i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

EU har netop bedt medlemslande, professionelle, forskere og borgere om bidrag til opdatering af rammeværket af nøglekompetencer for livslang læring.

Netop i dag har EU inviteret os alle til at deltage i diskussionerne om hvad der er de vigtigste kompetencer for alle borgere, og særligt for de opvoksende generationer. Diskussionen tager udgangspunkt i rammeværket fra 2006 som findes på dansk her: eur-lex.europa.eu/legal-content/DA/TXT/PDF/?uri=CELEX:32006H0962&from=EN. Der formuleres 8 nøglekompetencer:

1. Kommunikativ kompetence i modersmålet

2. Kommunikativ kompetence i fremmedsprog

3. Matematisk kompetence og naturvidenskabelig og teknologisk basiskompetence

Artiklen fortsætter under banneret

4. Digital kompetence

5. Læringskompetence

6. Sociale kompetencer og medborgerkompetencer

7. Initiativ og iværksætterånd

8. Kulturel bevidsthed og udtryksevne

Og de defineres ganske kort i teksten.

Høringsperioden er begyndt og slutter d. 19. maj. Det er planen at det nye rammeværk er klar i efteråret. Man kan læse mere her: ec.europa.eu/education/initiatives/key-competences-framework-review-2017_en. Man kan bidrage med "position papers" på op til 2 sider.

Det er jo ikke usandsynligt at Fælles Mål skal revideres igen en gang om nogle år. Og her vil dette dokument nok være et af dem der ligger til grund for revisionerne. Så lad os da gøre en indsats for at kvalificere dette dokument så meget som muligt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.708 andre er allerede tilmeldt