Blog
1   18

Pulje til styrkelse af Tysk - 1

Abonner på nyt om Tyskbloggen i dit personlige nyhedsbrev.


Styrket samarbejde mellem tysklærere på tværs af grundskoler og ungdomsuddannelser i Danmark

Jeg håber at kunne beskrive flere af projekterne, der har modtaget midler under Tyskpuljen her på Tyskbloggen. Og jeg lægger ud med et brobygnings-udviklingsarbejde.

Af de tildelte midler under Puljen til styrkelse af tysk, som blev tildelt ansøgere i december måned, har Tysklærerforeningen for Grundskolen modtaget 356.492 kr.til et udviklingsprojekt om

Artiklen fortsætter under banneret

Styrket samarbejde mellem tysklærere på tværs af grundskoler og ungdomsuddannelser i Danmark

I ansøgningen står: TLFG søger om støtte til i femfold at kunne styrke tysk jvf, puljen formål 2 om styrket samarbejde mellem tysklærere på tværs af grundskoler og ungdomsuddannelser. Det sker ved køb af udviklingskoncept hos Professionshøjskolen UCC til at afholde 5  kontaktseminarer, hvis hovedformål er at udvikle og styrke samarbejde mellem tysklærere på tværs af grundskoler og ungdomsuddannelser.

TLFG støtter op omkring medlemmernes kompetenceudvikling inden for tyskfaget herunder også i at håndtere en kvalificeret  overgang i fastholdelse af tysk fra grundskolen til ungdomsuddannelserne.

TLFG er opmærksom på, at der specielt omkring tysk er en er en øget opmærksomhed på overgangen fra grundskole til gymnasiet. Her er vi blevet kontaktet af Professionshøjskolen, der kommer med et bud på et pilotprojekt. Det vil Tysklærerforeningen selvfølgelig gerne være med til at udvikle på.

5 Regionale brobygnings-kontaktseminarer

Kontaktseminar om brobygning påregnes afholdt som fem regionale begivenheder i hhv. Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København.)

Den faglige del af kontaktseminaret udvikles af undervisere fra professionshøjskolen UCC, som ansvarlige for grundskolelæreruddannelsen, i samarbejde med lektorer fra Københavns Universitet, som ansvarlige for gymnasielæreruddannelsen.

Den faglige del etablerer praksisfælleskaber mellem lærere fra grundskoler og ungdomsuddannelser i faget tysk med udgangspunkt i to hovedtematikker.

Hovedtematikker

Brobygning gennem curriculumkendskab: Fælles Mål, vejledningen samt folkeskolens afgangseksamen i tysk sammenlignes med læreplaner i de gymnasiale uddannelser – der fokuseres på forskelle og ligheder.

Brobygning gennem udvikling af fælles undervisningsforløb med afsæt i sprogdidaktiske greb, der er relevante for grundskolen og ungdomsuddannelser: fx CLIL, interkulturel læring med fokus på film og musik, handlingsorientering og taskbaseret undervisning/integreret grammatikundervisning. Budget vedhæftet særskilt.

 

Der udarbejdes en rapport med fokus på deltagernes evalueringer og anbefalinger til fremtidige organisatoriske ændringer i overgangen mellem grundskole og ungdomsuddannelserne.

Tidsplan:

1.            halvår 2017: Forberedelse, organisering og fastlæggelse af datoer for de 5 fem kontaktseminarer og annoncering af aktiviteterne samt kontakt til kommunerne i de fem områder om deltagelse af rektorer, seminarielærere, skoleledere og tysklærere i kontaktseminarerne.

2.            halvår 2017: Oktober-november Kontaktseminarer. Erfaringsopsamling og evaluering.

Tilskudsmodtager forpligter sig til at indsamle erfaring og på anmodning herom bidrage med denne til formidling og videndeling af erfaringer opnået i forbindelse med gennemførelse af forløb støttet af puljen. Erfaringer vil blive formidlet i inspirationsmateriale og undervisningsforløb på www.emu.dk.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.831 andre er allerede tilmeldt