Debat
0   1

Understøttelsesfond.

Husk man kan søge penge fra "Understøttelsesfonden for enker og børn af lærere i den danske folkeskole".

Jeg vil gerne fortælle om en oplevelse, jeg havde i sommer i forbindelse med et seniorkursus på Gl. Avernæs. Alle seniorkurser starter med et fagligt modul, hvor jeg og et andet hovedstyrelsesmedlem fortæller om foreningens politik og besvarer spørgsmål. Da jeg er valgt fra fraktion 4 nævnte jeg bl.a. mine repræsentationer, og blandt dem ”Understøttelsesfonden for enker og børn af lærere i den danske folkeskole”. I bestyrelsen er biskoppen over København, domprovsten i Kbhvn. og hovedstyrelsesmedlem i Danmarks Lærerforening (p.t. mig)

I en pause bagefter henvendte en af deltagerne sig til mig og spurgte om, hvordan man kom i forbindelse med fonden. Hun fortalte mig også hvorfor. Hun havde lige fået pension, fordi hun havde uhelbredelig kræft. Hun havde været igennem flere behandlingsforløb, men nu var der ikke flere behandlingsmuligheder. Hun sagde, at hun følte sig afklaret med det, men hendes bekymring gjaldt hendes 2 teenagedøtre, for hun synes det var vigtigt at de kunne blive på deres skole/gymnasium og kunne bo sammen i lejligheden, når hun ikke var mere. Desværre var deres far død flere år tidligere, og der var ikke lige en familieformue til rådighed, men mange i familien der kunne hjælpe i øvrigt. Derfor så hun den omtalte fond som en mulighed, og hun ville gerne have adresse og e-mail til den, så hun kunne efterlade det til døtrene.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg fandt det frem til hende. Bagefter tænkte jeg, at det her jo ikke udelukkende er pensionistrelevant, så jeg besluttede at skrive dette indlæg, så alle medlemmer af Danmarks Lærerforening er bekendt med fonden. Selvfølgelig er der da nogle, der kender til det, sikkert også nogle kredskontorer.

Nu er det ved at være tid til at indsende ansøgning til uddelingen i juli 2017. Se selv på

www.kirkenikbh/legater

 

Birgit Bruun, pens. lærer

Hovedstyrelsesmedlem


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Lærersenior er for lærere, som er pensioneret eller på vej dertil. I samarbejde med fraktion 4 - pensionisterne i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
591 andre er allerede tilmeldt