Debat

Understøttelsesfond.

Husk man kan søge penge fra "Understøttelsesfonden for enker og børn af lærere i den danske folkeskole".

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg vil gerne fortælle om en oplevelse, jeg havde i sommer i forbindelse med et seniorkursus på Gl. Avernæs. Alle seniorkurser starter med et fagligt modul, hvor jeg og et andet hovedstyrelsesmedlem fortæller om foreningens politik og besvarer spørgsmål. Da jeg er valgt fra fraktion 4 nævnte jeg bl.a. mine repræsentationer, og blandt dem ”Understøttelsesfonden for enker og børn af lærere i den danske folkeskole”. I bestyrelsen er biskoppen over København, domprovsten i Kbhvn. og hovedstyrelsesmedlem i Danmarks Lærerforening (p.t. mig)

I en pause bagefter henvendte en af deltagerne sig til mig og spurgte om, hvordan man kom i forbindelse med fonden. Hun fortalte mig også hvorfor. Hun havde lige fået pension, fordi hun havde uhelbredelig kræft. Hun havde været igennem flere behandlingsforløb, men nu var der ikke flere behandlingsmuligheder. Hun sagde, at hun følte sig afklaret med det, men hendes bekymring gjaldt hendes 2 teenagedøtre, for hun synes det var vigtigt at de kunne blive på deres skole/gymnasium og kunne bo sammen i lejligheden, når hun ikke var mere. Desværre var deres far død flere år tidligere, og der var ikke lige en familieformue til rådighed, men mange i familien der kunne hjælpe i øvrigt. Derfor så hun den omtalte fond som en mulighed, og hun ville gerne have adresse og e-mail til den, så hun kunne efterlade det til døtrene.

Jeg fandt det frem til hende. Bagefter tænkte jeg, at det her jo ikke udelukkende er pensionistrelevant, så jeg besluttede at skrive dette indlæg, så alle medlemmer af Danmarks Lærerforening er bekendt med fonden. Selvfølgelig er der da nogle, der kender til det, sikkert også nogle kredskontorer.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Nu er det ved at være tid til at indsende ansøgning til uddelingen i juli 2017. Se selv på

www.kirkenikbh/legater

Birgit Bruun, pens. lærer

Hovedstyrelsesmedlem