Lærer til lærer

Tegn På Tiden

Et GRATIS tværfagligt forløb i historie og matematik med fokus på visuel læring, historiebevidsthed og praktisk anvendelse af matematik ved at tegne en middelalderby.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad er det?

I sidste uge havde vi den fornøjelse at vi modtog KMD's Den Digitale Læringspris for vores undervisningsforløb Tegn På Tiden. Vi lavede forløbet i forbindelse med et specialiseringsmodul på læreruddannelsen kaldet IT Didaktisk Design, hvor fokus var på hvordan man bruger IT som en vigtig del af undervisningen. Folkeskolen skrev i sidste uge en lille artikel omkring selve prisuddelingen som i kan finde her:https://www.folkeskolen.dk/603602/middelaldermatematik-loeb-med-pris

Hvorfor Tegn På Tiden?

Da vi startede med at udforme forløbet var vores målsætning at forløbet skulle væk fra de traditionelle tilgange til begge fag. Istedet for en masse tekst og bøger benyttede vi os af Flipped Classroom, hvor alle instrukser, opgaver og informationer bliver fortalt igennem videoer på vores hjemmeside. Vi ville gerne reducere lærerens taletid ved tavlen og istedet gøre læreren til en vejleder og give tid til andre problemstillinger end kun det fagfaglige i undervisningen.

Fra et matematisk perspektiv handlede det om at knytte det faglige til noget håndgribeligt. 3D tegneprogrammet Sketchup var det IT redskab vi benyttede os af, hvor eleverne skulle benytte deres viden omkring geometriske former og størrelseforhold til at tegne de forskellige bygninger i en middelalderby.

I historie fokuserede vi på elevernes historiebevidsthed omkring middelalderbyens betydning. Hver bygning har sin helt specifikke funktion og historie, som elevernes bliver introduceret til igennem videoer.

Prøv det!

Artiklen havde ikke linket til selve hjemmesiden hvor alt der skal bruges til forløbet er. Vi vil elske hvis folk ville have lyst til at prøve forløbet og give feedback på hvordan deres oplevelse har været. Det er nemlig et ønske fra vores side at videreudvikle Tegn På Tiden og i fremtiden lave nye undervisningsforløb og den feedback ville være en kæmpe hjælp! I kan finde forløbet her:

http://tegnpaatiden.wixsite.com/tegnpaatiden

Hvis i har spørgsmål eller andet kan i kontakte os via kontakt formularen på hjemmesiden eller via vores email: tegnpaatiden@gmail.com