Blog
5   9

Hot Seat - stjæl skærmene tilbage.

Abonner på nyt om It-didaktik - tak! i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Nu er det jo ikke fordi man skal bruge it til alt, men hvis man gerne vil, så er her et bud på, hvordan man kan udnytte mobiltelefoner, iPads eller telefoner med de lidt ældre børn.

Øvelsen kalder jeg Hot Seat, og den er designet til at få flere børn til at bidrage til den mundtlige del af undervisningen; her med udgangspunkt i dansk.

Når vi har læst en tekst, og vi skal til at gennemgå analysen og fortolkningen, deler jeg børnene op i fire lige store grupper. Grupperne fordeler sig i klassens hjørner og vælger en form for digital kommunikation. Jeg foreslog i sin tid Google Drev, men de lader til at foretrække Messenger; det er sådan set underordnet. 

Én elev fra hver gruppe sætter sig i midten af lokalet (aka. Hot Seat) sammen med mig og deres eget apparat, og så indleder vi fem en samtale om teksten. De resterende medlemmers opgave er så at fodre deres eget medlem med indhold til samtalen. Alt er tilladt: Der må søges på nettet, man må se i fællesnoter, alt hvad de kan finde på. Omtrent hver femte minut skiftes et nyt medlem ind i Hot Seat, så alle elever er tvunget til at sige noget før eller siden.

Jeg oplever at de elever, der i reglen ikke er de mest aktive, oplever at presset på dem er mindre, fordi de ikke selv behøver finde på indhold, men kan læne sig op ad kammeraters fyld. Samtidigt oplever de meget aktive elever at “komme af med” den viden, de har et sted. 

Artiklen fortsætter under banneret

Prøv det! Det er en mulighed for at “stjæle” skærmene tilbage. 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.047 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.603 andre er allerede tilmeldt