Blog
1   8

Gør billedkunsten samfundskommenterende

Abonner på nyt om Christoffer Cold-Ravnkilde i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Vi skal ikke glemme de håndværksmæssige færdigheder, men billedkunst bør i langt højere grad være samfundskommenterende, ligesom samtidskunstnerne er det.

De fleste samtidskunstnere arbejder i dag med en eller anden form for samtidskritik eller kommentar. Jeg mener, at billedkunst burde gøre det samme. Vi skal selvfølgelig ikke glemme de håndværksmæssige færdigheder, men jeg mener, at temaer og emner i højere grad kunne have en mere samfundskommenterede kant.

De færdigheder, der bruges i den kreative branche, burde vi i langt højere grad introducere i billedkunstundervisningen. Vi bør arbejde med idegenereringsproces og prototyper. Hele processen fra at få en ide til det endelige resultat er jo eksemplarisk for mange processer i livet. Særligt i en verden, hvor instant gradifikation dominerer de unges liv.

Sådan har jeg gjort

Der er en stor bekymring for, om de fremtidige generationer bliver for målrettede og glemmer de sanselige erkendelser. Dette var grundlaget for et forløb med Thomas Fos, hvor eleverne skulle omdanne et hverdagsobjekt til en 3D skitse, som de derefter skulle male i monokrome farver. Værkerne blev udstillet på rådhuset, som en kommentar på, hvad der har værdi for de unge i dag.

Artiklen fortsætter under banneret

At være kreativ handler jo om at tænke nyt og anderledes, at se tingene på en ny måde. Da vi arbejdede med Superflex, skulle eleverne opfinde deres eget land, dets værdier og kvaliteter. Efterfølgende skulle de konstruere landes flag og symboler. Sidst på ugen blev alle lande samlet i en superunion. Denne uge var lige så meget samfundsfag og geografi, som den var billedkunst.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.674 andre er allerede tilmeldt

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.268 andre er allerede tilmeldt