Blog
1   70

”Skål i kobber”

Abonner på nyt om Fatihs H&D-videoer i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Video fra forløbet ”Skål i kobber”

Forløbet er tiltænkt for 6. klasse trin, og det vurderes til, at forløbet vil vare 8-10 lektioner. I dette forløb kommer eleverne til at bruge de fleste værktøjer og tekniker, som vi har i metalafdelingen i håndværk og design.

Hver elev får et stykke firkantet kobberplade, som er ca. 15 cm2. Derefter tegner eleverne en cirkel med en metalpasser og klipper herefter cirklen ud med en metalsaks. Eleverne filer og sliber kanten af cirklen. Når cirklen er filet og slebet, tager eleverne et stykke klods, som er udhulet/udformet i midten, samt en kølle. Eleverne begynder at slå på cirklen med køllen for at forme den til en skål, indtil metallet bliver hårdt. Når det er blevet hårdt, varmes metallet op til ca. 700-800 grader, hvorefter det kølles ned i kold vand, så det bliver blødt igen. Denne proces kører man et par gange indtil man har formet sin skål.

Til sidst børster eleverne skålen både udvendigt og indvendigt, samt polerer den med poleringsmidler, så den skinner.

Artiklen fortsætter under banneret

Eleverne lærer at tegne en cirkel i metal, klippe i metal, file, slibe i metal, forme metal og til sidst polere metal.

Materialer: kobber, metalsaks, klods og kølle, naturgas, metalbørste, poleringsmidler.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.041 andre er allerede tilmeldt