6. klasse fra Højgårdskolen i Herning er med i finalen i skole-MGP med sangen: ”Det handler om at dele”. Opdateret 3. marts 2017 kl. 16.10 - Højgårdskolens 6. årgang vandt konkurrencen og skal indspille deres sang og får alle billetter til MGP i Herning på lørdag.

Herning-elever konkurrerer om MGP-sange

Musikskolen og kommunen i Herning er gået sammen om at invitere elever i 4. -6. årgang til at skrive Melodi Grand Prix-sange. I dag bliver det afgjort, hvem der har vundet skole-MGP.

Publiceret

Fem finalister

De 5 finalister er:

6.kl. Højgårdskolen: "Det handler om at dele"

6.kl. Gjellerupskolen: "Bryde fri"/ The Class

6.kl. Herningsholmskolen: "Kærlighed"

6.kl. Kildebakkeskolen: "Venskab"

6.kl. Sønder Felding Skole: "Sammen, klassen og mig"

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Konfettikanonerne bragede i Herning, da det danske Melodi Grand Prix den 25. februar blev skudt i gang i Jyske Bank Boxen, og også børnenes MGP bliver afholdt i Herning.

Kommunen har grebet muligheden for at få de store begivenheder til at blive til undervisning på skolerne. En række undervisningsvideoer klæder eleverne på til at skrive en MGP-sang. 17 klassr og valghold har tilmeldt sig konkurrencen. Fem klasser er i finalen og i dag afgøres det, hvem som vinder Hernings Skole-MGP.

Vinderklassen får efterfølgende muligheden for at indspille vindersangen professionelt sammen med deres musiklærer og sangskriver Anders Graae.

 

MGP er også Åben Skole

Det er Anders Graae, som sammen med musikskoleleder Benedikte Sten Andersen står bag undervisningsvideoerne, som er sendt ud til skolerne.

"Videoerne er tænkt som inspiration til, hvordan man kan få hul på at skrive en sang, og der er tips og tricks til, hvordan man rammer ind i genren. De gennemgår eksempelvis, hvordan man kan finde akkorder der passer, hvordan man laver en melodi, og hvordan man bygger en tekst op", siger Anders Graae i en pressemeddelelse.

Projektet er del af åben skole

Majken Skræddergaard er ansat til at understøtte forskellige Åben Skole-samarbejde i Herning. Hun mener, at skole MGP er et godt eksempel på Åben Skole, hvor elever får mulighed for at deltage i undervisningsforløb som er tilrettelagt af professionelle fagfolk.

Forløbet er bygget op efter de faglige mål for musikundervisningen på mellemtrinnet, hvor eleverne blandt andet skal kunne udtrykke sig skabende i musikalske aktiviteter.

"Samarbejdet med Herning Musikskole og sangskriver Anders Graae giver musiklærerne mulighed for at tilbyde deres elever et anderledes og inddragende musikforløb. Eleverne bliver selv producenterne af det færdige produkt, sangen, hvilket giver både ejerskab og læring gennem egne erfaringer", lyder det fra Majken Skræddergaard.