Blog
2   10

Multimodalitet understøttet af it.

Abonner på nyt om It-didaktik - tak! i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvordan kan man bruge it til at understøtte arbejdet med multimodalitet i udskolingen? Det vil jeg gerne give et bud på.

Ét af de områder, jeg oplever it som en stor støtte er, når jeg vil arbejde multimodalt med mine emner i eksempelvis danskundervisningen. Egentligt er jeg ret traditionelt funderet når jeg planlægger undervisning. Jeg kan godt lide den “gammeldaws” strukturerede måde at arbejde med noveller og på; analyser og fortolk. Så ved man da, hvad man har! 

 

Og denne tilgang udelukker ikke brugen af it. Jeg er blevet stor fan af vendingen “show it, don’t tell it”, som vistnok har hjemme i teatrets univers. Når jeg gerne vil have mine elevers bud på hvad en novelles budskab er, har jeg på det seneste været mere tilbøjelig til at bede dem vise mig det, frem for at fortælle det. 

 

Artiklen fortsætter under banneret

Slip elevernes kreativitet fri.

Hvorfor ikke lave en collage, en tegnefilm, en animation, en stop-motion-film eller noget andet, der viser mig at de har forstået budskabet, og samtidigt giver eleverne mulighed for at spille på langt flere tangenter end blot sproget? Når de viser mig budskabet har de mulighed for at understøtte deres oplevelse af farvevalg og baggrundsmusik, og de er ikke nødvendigvis begrænsede af selv at skulle kunne tegne eller spille musik. 

 

Det afføder nogle udfordringer; nogle gange vil de gerne bruge en app, der koster penge. Ofte findes en mindre gratis-version heldigvis. Andre gange vil de gerne bruge en app, jeg ikke kender, og så må jeg slippe kontrollen og håbe på det bedste. Indtil videre er jeg kun blevet positivt overrasket.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.047 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.603 andre er allerede tilmeldt