Blog
2   4

Skammelen

Abonner på nyt om H&D-blokken i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvad sker der med elevernes produkter efter de har forladt skolen...

Skammelen

Den lå der en dags tid eller to. Den lyserød pude eller hynde. På bordet i bryggerset.

”Hvad er det egentlig og hvem kender noget til den?” spurgte jeg ud i luften.

Knægten, som var ved at iføre sig fodboldtøj, og på vej ud ad døren, havde knap tid til at forklare.

Artiklen fortsætter under banneret

Det viste sig, at han havde lavet en skammel med tilhørende pude i håndværk og design. Skamlen var droppet ved cykelstien på vej hjem fra skole, da den var svær at cykle med.

”Jamen man efterlader da ikke bare ting sådan,” sagde jeg ud i februarmørket, mens knægten hoppede på cyklen på vej til fodbold.

I min cykellygtes lyskegle fandt jeg skammelen. Nu er pude og skammel genforenet og står på lånt tid i stuen.

Fagligt synes jeg egentlig det er en fin opgave som min kollega på knægtens skole har lavet. Der indgår både fint arbejde med træ og stof, alligevel tænker jeg på de mange ting som eleverne får med hjem: Hvor ender de?

En del produkter ender nok på skolen, da det er fælles projekter, udsmykning til skole eller lignende. Men de produkter der kommer med hjem hvor bliver de af?

I nutidens pæne hjem passer de skæve ting måske ikke, og de klassiske sløjdmodeller er også en del bedagede. For 50 år siden indgik de ting som blev lavet som håndens arbejde mere naturligt som en gevinst til hjemmet. Tingene var brugbare, havde funktionalitet eller der kunne leges direkte med dem.

Vi skal hele tiden gøre os umage så tingene ikke først bliver rost når børnene kommer hjem for dernæst at ryge ud af det perfekte hjem.

Skamlen står i stuen endnu, men ifølge kvinden i huset er den snart på vej ud – og knægten vil ikke have den på værelset…

Hvis der nogle som har bud på problemstillingen er kommentarer velkomne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.127 andre er allerede tilmeldt