Uskolet

Sent ude? Her er sidste-øjebliks-ideer til fastelavn

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad enten det er på skolen eller i privat regi, byder et fastelavnsarrangement med tøndeslagning på snesevis af udfordringer for moderne voksne mennesker, det siger sig selv.

Udklædning

Start med at gøre op med dig selv, hvilken grad af engagement du er parat til at lægge i foretagendet. Ingen eller næsten ingen udklædning (hat) kan nemt fortolkes som mangel på entusiasme.

Omvendt kan det også blive for meget. Ingen ønsker at ende som Victorias mor.

Vælg en realistisk mellemting, hvor antallet af rekvisitter heller ikke bliver en hindring, når du skal hjælpe din datter/søn/yndlingselev med at blive den bedste og stærkeste.

En klovnemaske er jo altid munter, og nogle af de øretæveindbydende otteårige med dårligt tegnede lyn i panden viser sig ofte overraskende nemme at skræmme.

Din idé med en skæg Donald Trump-paryk er god. Så god, at cirka halvdelen af de øvrige deltagere har fået den samme i år.

En eller anden type af uniform kan indimellem give fordele på vej hjem fra arrangementet. Undertiden endda også når du er kommet hjem.

Undgå at klæde dig ud som fastelavnstønde. Det afstedkom nogle uheldige misforståelser sidste år.

Tøndeslagning

Har du et lille barn, der skal hjælpes, så overvej, om ikke det er mest effektivt bare at overtage køllen selv, når der skal slås. På den måde vil barnet kunne opleve din indsats som inspiration og allerede til næste år performe målbart bedre.

Varer det for længe i køen, bør du tage ansvaret på dig og klart og tydeligt råbe nede bagfra, om de ikke kan åbne en tønde til. Vi er altså faktisk nogle, der har ting, vi skal nå bagefter.

Undgå for Guds skyld at få vagten som den, der skal stå og forsøge at kontrollere det ene umulige bræt, der altid hænger tilbage i rebet til sidst og hviner om ørerne på de få, der ikke allerede er flygtet ind i varmen.

Kattekonge/-dronning

Hvis det lykkes at få sejren i hus, bør det fejres med manér. Alle vil kunne forstå behovet for at løbe rundt med barnet på skuldrene under fremførelse af »We Are The Champions« og klassikeren LÅÅÅÅÅÅÅ LÅ-LÅ-LÅ LÅÅÅ-LÅÅÅ.

Ender det alligevel med, at en anden møgunge har heldet, gælder samme regel som i flyvemaskiner: Sørg for at græde selv først, inden du trøster dit barn.

Efter hovedarrangementet venter nye udfordringer. Med lidt snilde kan du ret nemt komme til at smage både en af fastelavnsbollerne med creme OG en af dem med syltetøj, selv om der ifølge Victorias mor kun er til børnene.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.