Debat

Bolden er jo sagesløs

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Per Sand Pedersen opfordrer mig i Folkeskolen nummer 35 til at gå efter bolden og ikke efter manden i min kritik af Stig Andersens politiske slingrekurs omkring Overenskomst 99 og det forestående formandsvalg i Danmarks Lærerforening.

Selve bolden er på fodboldbanen ganske sagesløs - den triller blot derhen, hvor en eller anden har sparket eller kastet den. Man kan derfor aldrig gå i rette med bolden - ikke tale til dens bedre jeg eller bebrejde den, at den triller over målstregen til selvmål.

Derimod må enhver fodboldspiller finde sig i at blive bedømt på, hvor han har fået bolden til at trille hen. Alt for mange fejlafleveringer og selvmål medfører ofte, at træneren sætter spilleren af holdet. Men den fodboldspiller, som laver selvmål med vilje, har sat sig selv af holdet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Når kongressen skal vurdere Stig Andersen som politisk leder i Danmarks Lærerforening - og det skal den vel, når han stiller op til valg om næstformandsposten - må den tage sit udgangspunkt i, hvad han siger og gør som politiker. På samme måde som fodboldspilleren bedømmes på baggrund af sine handlinger på banen, må også en Stig Andersen finde sig i at blive bedømt på sine gerninger og udsagn i den politiske arena.

De kongresdelegerede, som ikke mener, at man kan tale om den slags - at det bliver for personligt og pinligt - de, som forveksler enhver politisk kritik med 'personhetz' og 'tilsviningskampagner', skylder medlemmerne en forklaring på, efter hvilke kriterier de så afgør, hvem de skal stemme på.

En politikers respekt for medlemmerne kan ikke aflæses på, i hvor høj grad han følger efter medlemmerne - lægger sig i baghjul - af angst for at miste jobbet.

En politikers respekt for medlemmerne kan aflæses af, i hvor høj grad han åbent og tydeligt argumenterer for sine synspunkter og viser veje fremad på baggrund af det overblik, han nu måtte være i besiddelse af - vel vidende, at hvis medlemmerne underkender ham - vil i helt andre retninger og mister tilliden til hans evner og dømmekraft - ja, så må politikeren finde andre græsgange!

Personligt tror jeg ikke, at DLF har brug for ret mange politiske opportunister på de ledende poster - så når Stig Andersen, i stedet for at tage opgaven som faglig og politisk leder på sig i forbindelse med den anden urafstemning, opfører sig som 'ekkodalen' i forhold til medlemmerne - så forbeholder jeg mig ret til at give udtryk for min politiske foragt!

Reinhard Werner

kredsformand

Vestsjællands Lærerkreds