Debat

DLF lig med Danmarks Latterligste Forening

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Stem ja, det er det eneste rigtige for lærerne og folkeskolen', lød meldingen i maj måned fra flertallet af hovedstyrelsesmedlemmer. Samtidig havde man travlt med at nedgøre nej-sigernes argumenter og forudsigelser om en dyster fremtid, hvis det blev til et ja. Selv Folkeskolen var partisk og havde stort set kun indlæg fra ja-sigere.

I dag står det klokkeklart, at nej-sigerne hele tiden har haft ret. Farum Kommunes forudsigelser om massive lærerfyringer er kun en forsmag på, hvad der venter os. Alligevel holder ja-sigerne på, at Overenskomst 99 er godt for os lærere, og at det nu er vigtigt at fastholde kommunerne på udviklingen af folkeskolen. Hvad er det for noget sludder? Kommunerne har klart meldt ud, at der skal fyres mange lærere. Det handler ikke om fine ord og intentioner. Nu er det kolde, kontante besparelser, der er på dagsordenen. F2000, fokuspunkter med mere kan vi godt glemme alt om. Så drop de fine ord og bliv realistiske...

Nu er det på tide at få ryddet kraftigt op i hovedstyrelsen. Der sidder mange, der for længst har mistet forbindelsen til den dagligdag i folkeskolen, der ligger meget, meget langt fra 'Vandrørene i Københavnstrup'.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Tydeligt bliver det nu især, hvor Stig Andersen forsøger at klamre sig til sin plads ved at være næstformandskandidat til begge formandskandidater, både for ja-siden og for nej-siden . . .

Selv bladet Folkeskolen er nu - nødtvungent, formentlig - begyndt at skrive om de nedskæringer, der kommer. Men ville man høre på nej-sigerne? Derfor harmer det mig meget, at der nu køres en direkte usmagelig hetz mod de lærere, der har mod til at kritisere ja-sigerfløjen via læserbreve, for eksempel '7-banden' fra Haderslev. Hvorfor tør I ja-sigere ikke erkende, at I tog fejl i maj måned, da I lod jer forblænde af gyldne løfter om højere løn? For det kan da være det eneste, I har tænkt på, da I var så tåbelige at stemme ja.

Niels Ole Kjær

Sommersted

Svar

'Folkeskolen (. . .) havde stort set kun indlæg fra ja-sigere'!

Redaktionen har i foråret afvist tre debatindlæg om overenskomsten - to, der argumenterede for et ja, og ét, der argumenterede for et nej.

Redaktionen