Blog
0   9

Sikken voldsom trængsel og alarm

Abonner på nyt om Musiklærer i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Om musikaktiviteter og arbejdstid

Overskriften til denne PULS kommer som refleksion over december måneds travlhed. Den travlhed som vi musiklærere oplever år efter år.

Kære kollega. Jeg ved godt, at det er længe siden, at det var december. Men i skrivende stund er det juleferie. Og ferien var tiltrængt. Traditionen tro var der mange koncerter og julearrangementer, som vi musiklærere stiller op til. Til glæde for lytterne. Til glæde for eleverne og også til glæde for os selv. Det er altså ikke lige til at undvære. Vel? Vi kan vist godt tillade os at klappe os selv og hinanden på skulderne og sige, at vi har været medvirkende til julestemningen rundt omkring i landet. Men dermed dukker der også et spørgsmål op. Overholder vi arbejdstidsreglerne? Får vi den tid til arrangementerne, som vi skal have? Eller stopper vi det ind under begrebet ”anden tid”? Vores bekymringer var store i april 2013, fordi vi jo godt ved, at vores arbejde ikke kan ”normaliseres”. Vi var nok lidt bange for, at vi ikke kunne lave mange af de musikarrangementer, som vi plejer. Det skete heldigvis ikke. Bare gå på Facebook (og gerne gruppen ”De fem musikdage”), så ser man, at der sker mange spændende ting omkring i landet.

Ofte hører jeg kommentarer som: ”Vi vil så gerne have mere sang og musik på skolen”. Den bemærkning falder fra både skolebestyrelsen, ledelsen og forældre. Og det lyder godt. Men det koster også tid. Både forberedelsestid og tid med eleverne. Hvordan denne tid bliver betalt, er forskelligt fra skole til skole. Helt personligt ved jeg, at min kollega på skolen og jeg har arbejdet i en gråzone, med nogle af de arrangementer vi har sat i gang.

Derfor ved jeg også, at når jeg næste gang skal til mus-samtaler, vil jeg gøre opmærksom på, at det koster i tid, for det arbejde der ligger i at fylde en skole med sang og musik. Ikke kun i december men også resten af året. Og sang og musik skal der til. Det bliver ikke bedre end når eleverne efter et vellykket arrangement siger: Godt vi fik denne oplevelse.

Artiklen fortsætter under banneret

Musiklivet kan ikke normaliseres. Heldigvis


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
727 andre er allerede tilmeldt
Hjælp os med at teste

Vin lille

⚠️ Hjælp os med at teste nye ideer til de faglige netværk og vind 6 flasker vin  ⚠️
Folkeskolens faglige netværk skal udvikles. Men hvor skal de udvikles hen? 
Vi har brug for din hjælp til at vurdere et par nye koncepter, så vi kan gøre de faglige netværk endnu mere relevante for jer.
1000 tak for din hjælp!
(hvis du vil tage testen på pc, kan du bruge dette link)
Tag testen på mobil - tager ca. 15 min.)