Blog
0   6

Dannelse i naturvidenskabeligt og humanistisk lys

Abonner på nyt om Tænketanken Sophia i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

På Sophias Vartov-konference om dannelse efter gymnasiereformen lagde vi vægt på at belyse, at tanken om dannelse ikke er et eksklusivt humanistisk fænomen, men en dimension i både science og humaniora. Hør og se her indlæggene af Signe Nepper Larsen og Tue Juelsbo.

På Sophias Vartov-konference den 25. januar handlede det om Dannelse efter gymnasiereformen. I Sophias blog har jeg tidligere omtalt og linket til det indledende oplæg af professor Per Øhrgaard, oplæggene af gymnasielærer Tony Andersen og og ex-gymnasielærer Anne Aagaard, og oplæggene om dannelse og det globale/bæredygtige ved gymnasielærerne Mads Strarup og Søren Lohse.

Konferencen blev afsluttet af to oplæg, som satte fokus på dannelse i humanistisk og i naturvidenskabelig belysning ved henholdsvis biolog og vicedirektør i Naturstyrelsen, Signe Nepper Larsen, og MMD og Ph.d.-stipendiat Tur Juelsbo fra Aalborg Universitet.

Artiklen fortsætter under banneret

Signe Nepper Larsen havde kaldt sit oplæg for Den naturvidenskabelige dannelse og arbejdsmarkedet - og givet det følgende manchet: "Til fremtidens udfordringer med miljø- og naturbeskyttelse, klimatilpasning m.v. vil der være behov for tværfaglige samarbejder mellem teknik, naturvidenskab, samfundsfagene, humaniora m.v. Forståelsen af hinandens fagligheder starter tidligt og kan øves op gennem uddannelserne".  

Se og hør Signe Nepper Larsens oplæg her:

Tue Juelsbo, MMD, Ph.d.-stipendiat Aalborg Universitet, havde givet sit indlæg titlen: Fra brusende flod til piblende kilde. Og tilføjet følgende manchet: Refleksioner over humanistiske og funktionalistiske strømninger i landskabet.

Se og hør Tue Juelsbos indlæg her: 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ